Milijan Brkić uz Thompsonove stihove: Potreban nam je Bljesak koji će pokrenuti Oluju za jaku Hrvatsku

Potpredsjednik Sabora i HDZ-a Milijan Brkić osvrnuo se na svom fb-u na obljetnicu Bljeska.

[ POTREBAN NAM JE “BLJESAK” KOJI ĆE U NAŠIM SRCIMA POKRENUTI “OLUJU” ZA JAKU HRVATSKU ]

“Sve bih dao da je vidim ponosnu i lijepu k’o u snovima, sve bih dao da je vidim i opet bih spreman stao, svoj bih život dao,” Duh ratnika, Thompson.

Prije 23 godine hrvatske oružane snage su veličanstvenom vojno-redarstvenom akcijom “Bljesak” oslobodili zapadnu Slavoniju. Bila je to izvrsno i precizno izvedena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije, koja je nadalje omogućila VRO “OLUJA” čime je Hrvatska pokazala snagu i spremnost da uspostavi državnopravni poredak na cijelom svom području.

Operacija “Bljesak” ZNAČI uvijek govoriti istinu o Domovinskom ratu, ZNAČI uvijek zahvaliti onima koji su bili dio nje – prije svega prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima, te s pijetetom se sjetiti svih poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja, ZNAČI neizbrisiv dio hrvatske povijesti, ZNAČI ponos svih Hrvatica i Hrvata!

Taj izniman značaj, kao i istinite i za hrvatsku povijest bitne činjenice se nikada ne smiju zaboraviti, jer je hrvatska država stvorena na žrtvi, borbi i pobjedi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Naša je obveza prema njihovoj žrtvi velika i obvezuje nas da u zajedništvu gradimo bolju i jaku Hrvatsku. Ali i da budemo ponosni, dostojanstveni, čvrsti i odlučni u obrani svojih nacionalnih interesa kao što smo bili i te ponosne i slavne 1995. godine.

Kristalne kocke vedrine u Okučanima, spomenik braniteljima nakon 23 godine

Facebook Komentari