Država Izrael će podijeliti svoje informacije o iranskom nuklearnom “Projektu AMAD” sa SR Njemačkom i Francuskom. Benjamin “Bibbi” Netanyahu je o tome razgovarao i s Vladimirom Vldimirovičem Putinom

Premijer Države Izrael,  Benjamin “Bibbi” Netanyahu je jučer izjavio kako želi da Država Izrael u Francusku Republiku i u Saveznu Republiku Njemačku pošalje stručnjake koji bi s njima podijelili obavještajne informacije o tome da je Islamska Republika Iran nastavila prikupljati znanja o nuklearnoj tehnologiji, a njemačka vlada istovremeno ističe važnost zadržavanja neovisne inspekcije u Iranu.

Benjamin “Bibbi” Netanyahu je kazao i kako je o izraelskim obavještajnim podacima razgovarao također i s predsjednikom Ruske Federacije, Vladimirom Vldimirovičem Putinom

Izraelski premijer  Benjamin “Bibbi” Netanyahu je na Twitteru objavio kako će Država Izrael u nadolazećim danima poslati “profesionalne timove koji će s njemačkim i francuskim predstavnicima proanalizirati opsežan materijal koje je Država Izrael dobila o iranskim naporima da prikupi znanja o nuklearnoj tehnologiji”.

Benjamin “Bibbi” Netanyahu je kazao i kako je o izraelskim obavještajnim podacima razgovarao također i s predsjednikom Ruske Federacije, Vladimirom Vladimirovičem Putinom, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Istovremeno je glasnogovornik njemačke vlade objavio kako je “jasno da međunarodna javnost ima sumnje da Islamska Republika Iran provodi isključivo miroljubivi nuklearni program”, ali da je “zato i potpisan nuklearni sporazum 2015. godine koji obuhvaća temeljit i strogi nadzor od strane Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).” Glasnogovornik je istaknuo da je od “ključne važnosti zadržati neovisni nadzor” kako bi se osiguralo da Islamska Republika Iran poštuje sporazum, a s Saveznom Republikom Njemačkom o važnosti nadzora slaže se i vlada Ujedinjenog Kraljevsva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Izrelski premijer  Benjamin “Bibbi” Netanyahu je ponedjeljak predstavio dokaze, njih 100.000 u digitalnom i tiskanom izdanju, da je Islamska Republika Iran nastavila prikupljati znanja o nuklearnoj tehnologiji i nakon potpisivanja sporazuma sa svjetskim silama 2015. godine koji je trebao ograničiti iranski nuklearni program, što je izazvalo niz reakcija. (Theo Ljubić, Reuters FOX News)

Facebook Komentari