Penava zaratio s HRT-om: Ne dopuštam podcjenjivački odnos poglavito ne kada se obilježava Dan Grada Vukovara

Penava je najavio i kako će gradske vlasti razmotriti i dalju širu suradnju s HRT-om.

Na snimanju emisije Lijepom našom u Vukovaru, koje je najavljeno za 3. svibanj, neće nitko nazočiti iz vukovarske gradske uprave. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je za ovakvu situaciju direktno optužio ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića.

Govoreći o razlozima ovakve odluke Penava je istakao kako je razlog svega izbjegavanje partnerstva i suradničkog odnosa te da on kao gradonačelnik Vukovara ne može niti želi dopustiti podcjenjivački odnos prema gradu poglavito ne na dan kada se obilježava Dan Grada Vukovara.

“Taj jedan podcjenjivački odnos karakteriziran je nedostatkom temeljne kulture, da ne kažem odgoja, gdje se sve manifestiralo na relaciji ravnatelj HRT-a – gradonačelnik Vukovara. Trebalo je razriješiti nekakve stvari na korist kvalitetnog odvijanja projekta ali je došlo do ignorantskog ponašanja i ne javljanja na telefonske pozive. Sve ovo radimo radi Vukovara, odnosa i poštovanja prema gradu i želimo dozvoliti da si neki pojedinac dozvoli takav podcjenjivački odnos prema gradu” rekao je Penava pojašnjavajući odluku.

Dodao je i da su gradske vlasti željele partnerski odnos , a ne da se jedna strana ponaša kao da smo u vazalnom odnosu pri tome radeći na način da sve organiziraju sebi u korist zlorabeći domaćinstvo i gostoprimstvo Vukovara. Najavio je i kako će gradske vlasti razmotriti i dalju širu suradnju s HRT-om, piše Vecernji.hr.

Facebook Komentari