Zapeo otpis dugova: Mi od vas ne tražimo milost (niti bismo vam je dali) mi od vas tražimo da prestanete s kamatarenjem i destrukcijom naroda

Ad

Udruga Blokirani oglasila se danas o prijedlogu otpisa dugova, koji je, izgleda zapeo već na razini gradova.

Zapeo otpis dugova, Vladin plan za Blokirane mogao bi pasti u vodu

VEĆ JE ZAPELO OKO OTPISA, UPRAVO KAKO SMO MI- JEDINI I PRVI- I PROKOMENTIRALI!

Živimo unutar granica zemlje gdje umjesto Vlade ili Ustavnog suda ili Parlamenta, jedna jedina,udruga obespravljenih, UDRUGA BLOKIRANI, štiti USTAV i pravni poredak države! To je, od vladajućih, već prešlo svake granice.

Vlada RH nema ovlast “obećavati oprost” niti takvu omalovažavajuću priču stavljati nikom u usta!
Mi nikakav otpis nismo nikad ni tražili!
Ljudi su svi plaćali sve svoje račune i kredite do 2011. sve dok vi niste uništili gospodarski potencijal zemlje!

Mi od vas ne tražimo milost (niti bismo vam je dali) mi od vas ZAHTIJEVAMO DA PRESTANETE S KAMATARENJEM I DESTRUKCIJOM NARODA.

Ovo s “najavama otpisa” smo već doživjeli( 2015.) kad smo protiv tadašnje Vlade RH i ministrice Opačić podnijeli Ustavnu tužbu zbog gaženja Ustava i samo čekamo da prođe period javne rasprave da to isto napravimo i Vladi Andreja Plenkovića!

Allo gospodo političari iz Vlade -USTAV JE IZNAD VAS!

Ne smijete se ponašati neodgovorno prema Ustavnom poretku!
Vi morate ovom zemljom upravljati metodom dobrog gospodara jer ovo je NAŠA ZEMLJA, a vi ste “batleri!”

Ustavnu tužbu koju je udruga Blokirani svojedobno bila podnijela protiv Vlade zbog politikantskih najava mjera oprosta duga ( koje su se ispostavile fijaskom kako smo mi to i odmah najavili) ex. potpredsjednica Vlade Milanka Opačić bila je nazvala “zločestim potezom kojim se nastoji zaustaviti projekt pomoći najugroženijima.”

A kad su im banke, teleoperateri i jedinice lokalne samouprave pokazale srednji prst upravo kako smo mi to odmah i upozorili javnost da će se dogoditi, onda je Opačić zašutjela umjesto da se ispričala blokiranima, a kako bi to morali odmah napraviti i ovi danas!

O lakoći, nonšalantnosti i bahatost kojom se državna administracija nabacuje na riječi blokiranih koji brane Ustav RH – teško je komentirati i ostati pristojan.

Dužnost Vlade podrazumijeva prvo i osnovno: poštivanje pravnog poretka utemeljenog na Ustavu po čl.108. i čl.5. Ustava, pa u tom kontekstu neka Vlada u javnosti objasni barem neke od brojnih neustavnih ponašanja države primjerice:

-LEGALIZIRANO KAMATARENJE
– GAŽENJE INSTITUTA PRAVIČNOG SUĐENJA

A potom i zašto država naplaćuje golemi porez na hranu, PDV od 25% neselektivno svakome, a to uključuje najveće siromahe i beskućnike, kada je to izravno zapriječeno Ustavom RH u čl.51. o plaćanju javnog troška prema gospodarskim mogućnostima i načelu porezne pravednosti, te svim ostalim ustavnim odredbama o socijalnoj državi?

PDV na hranu u Njemačkoj iznosi 7%, jer bogati Nijemci ne mogu plaćati 3.5 puta više kao mi. Koliko inteligencije je potrebno da se shvati i primjeni ova vrlo jednostavna i razumljiva ustavna odredba?

Ako su građani siromašni, a jesu, jer svaki četvrti je i službeno siromašan, svaki peti ispod granice siromaštva, onda nema gospodarske mogućnosti plaćanja javnih troškova! Dakle tim građanima se pravnom snagom Ustava ne smiju naplaćivati nikakvi javni troškovi: porezi, doprinosi, takse, pristojbe tj sve ono što puni proračun.

Neustavna naplata siromašnima i svim građanima bez prihoda je akt uskraćivanja prava na opstanak, što je i opis genocida.

Zašto je Vlada uvela fiksni dio računa (javni trošak) na sve komunalne djelatnosti i na to naplaćuje PDV svim građanima neselektivno, a to znači da je i najsiromašnijima nametnula protuustavni fiksni trošak na svaki račun vode, struje, plina, otpada, telekoma itd. i tako u uvjetima nateže gospodarske krize doslovno otima ono malo što siromašni još imaju i aktivno ih gura u još veću bijedu i glad, iako obrnuto građani imaju ustavno pravo na poticanje gospodarskog napretka i socijalnog blagostanja po čl.49.st.3.?

Neka predsjednik Vlade javno objasni, kada već voli komentirati u briselskom stilu , opisano protuustavno ponašanje državne administracije.!

UDRUGA BLOKIRANI

Blokirani reagirali na Vladine mjere: Dobili smo prijedlog u rangu zloglasnog “konačnog rješenja”, koji će izazvati novi val financijskog i (ostalih formi) državnog nasilja

Glavni tajnik udruge Blokirani Strinavić: Ovo je 2.0 verzija Milanović-Opačić oprosta duga; Pozivam na prosvjed s jednim jedinim ciljem – rušenje Vlade!

VIDEO Premijer Andrej Plenković, Zdravko Marić i Dražen Bošnjaković predstavljaju mjere za deblokiranje blokiranih građana

Facebook Komentari