Mnogim su ženama ove 4 stvari najprivlačnije na muškarcima

Znanstvenici su izdvojili četiri najčešća kriterija kod izbora partnera, iako ih u realnom životu postoji puno više – poput karaktera, pogleda na svijet, dobrote, religioznosti…

1. Popularnost

Muškarci djeluju privlačnije ako su popularni među ostalim ženama, tvrde znanstvenici. Postoji teorija kako su ženama posebno privlačni muškarci koji su u vezama jer im je to nekakav signal da su ljubazniji i vjerniji. To ih u očima nekih žena čini dobrim materijalom za partnera.

2. Novac

Istraživanje je pokazalo kako je veća vjerojatnost da će muškarac biti privlačan ženama ako su mu financije dobre i stabilne. Dio studije odnosio se na muškarce – za njih je i dalje fizički izgled žene jako važan, više od toga koliko novca ona ima. Ženama je plaća potencijalnog partnera četiri puta važnija nego muškarcima, prenosi Daily Mail.

3. Mišići

Naravno, visoki i mišićavi muškarci su i dalje na vrhu ljestvice popularnosti kod žena. Australski znanstvenici napravili su malo istraživanje na tu temu u kojemu je sudjelovalo 160 volonterki. Pokazivali su im fotografije muškaraca golih do struka, ali lice im se nije vidjelo. One su ih ocjenjivale – koliko im je koji atraktivan. Rezultati su pokazali da su najbolje ocjene dobili muškarci koji su izgledali snažno, s mišićavim rukama i definiranim trbušnim mišićima.

4. Inteligencija

Naravno, postoje žene kojima fizički izgled i novac nisu toliko važni koliko osobnost i inteligencija. Prema istraživanju Sveučilišta Western Australia svaka deseta osoba smatra kako je inteligencija ono najprivlačnije na budućem partneru, pišu 24 sata.

Facebook Komentari