Glavni tajnik udruge Blokirani Strinavić: Ovo je 2.0 verzija Milanović-Opačić oprosta duga; Pozivam na prosvjed s jednim jedinim ciljem – rušenje Vlade!

Glavni tajnik udruge Blokirani Mario Strinavić osvrnuo se na prezentaciju Vladinih rješenja deblokiranja Blokiranih.

Za razliku od SDP-a koji je svoje mjere za rješavanje blokiranih pred javnost stavili u kutiji od cipela, HDZ se potrudio staviti na tu istu kutiju i mašnicu zbog općeg dojma stranke na vlasti. Ovo što smo imali prilike vidjeti je 2.0 verzija Milanović-Opačić oprosta duga. I jedan i drugi model nisu donijeli nikakav dugoročna rješenja za blokirane osim kupovanja vremena i kako se kasnije pokazalo tema za korištenje u predizbornoj kampanji, kaže Strinavić.

Dakle. Vlada ima konkretna rješenja za tek 11.000 građana koje će osloboditi duga prema državi, sve ostale mjere su na “vrbi svirala” i ovisit će o dobroj volji vjerovnika. Ono što sam uočio je da su vratili mjeru zastare nakon tri godine, a koju je ukinuo Orsat Miljenić 2014. godine, s kojom se Ovrha obustavlja i daje mogućnost vjerovniku da promjeni model i način ovrhe, objašnjava Strinavić.

Dodaje da se niti u jednom dijelu mjera se ne predviđa rok apsolutne zastare, tako da su blokirani građani stavljeni u kategoriju ratnih zločinaca i terorista za koje jedino ne važi zastara.

“Što se tiče stečaja potrošača (iako Bošnjaković tvrdi da je dobrovoljni akt) stečajnom upravitelju ostavljena je mogućnost da proda apsolutno sve. Sve ove mjere predviđene su za 100.000 ljudi, a poruka za ostalih 240.000 hrvatskih građana je da nakon što im prodaju svu imovinu ukinu i status građana. Kao glavni tajnik udruge Blokirani poručujem svim blokiranim građanima da brane svoju imovinu svim raspoloživim sredstvima i na poziv udruge Blokirani i naših partnera krenemo u prosvjed s jednim jedinim ciljem – RUŠENJE VLADE!, zaključuje Strinavić.

VIDEO Premijer Andrej Plenković, Zdravko Marić i Dražen Bošnjaković predstavljaju mjere za deblokiranje blokiranih građana

Facebook Komentari