Najnovije

Vodički branitelji se pobunili zbog petokrake: Pregazili je kamionom, parkić jutros prekopan

“Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bih da se ovo sanira, vrati na stanje onakvu kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu onda ću ja o svom trošku sanirati.”

Vodički branitelji pobunili su se protiv novoposađenog cvijeća na vodičkoj rivi s obzirom da ih oblik podsjeća na zvijezdu petokraku. Iako cvijeće zapravo tvori oblik cvijeta koji je godinama logo vodičke Turističke zajednice, oni su se sinoć okupili pred zgradom stare općine kod ‘spornog’ travnjaka tražeći da se na tom mjestu ponovno zasadi cvijeće u obliku hrvatskog grba, kakvo je bilo prije radova na rekonstrukciji, a travnjak su pregazili kamionom.

Kako piše Infovodice jedan od nezadovoljnih mještana sinoć je svojim kamionom prešao preko zelene površine, dok je jedan od branitelja ponudio da će on sam vratiti travnjak na stanje kakvo je bilo prije, bez petokrake i s cvijećem posađenim u obliku hrvatskog grba.

“Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bi da se ovo sanira, vrati na stanje onakvu kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu onda ću ja o svom trošku sanirati”, rekao je vidno ogorčen Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade, prenosi SibenikIN.

Gradonačelnica Nelka Tomić jutros je kazala kako je ogorčena i iznenađena jer je bilo puno ružnih riječi i da ne bi dalje ništa komentirala osim da je to cvijet, a ne zvijezda.

“Zvijezda ima oštre, a ne oble rubove i ja osobno ovdje vidim oblik cvijeta koji je inače logo naše Turističke zajednice”, kaže gradonačelnica Tomić.

Stanko Birin, direktor tvrtke Leć i vodička gradonačelnica Nelka Tomić kazali su kako je riječ o begonijama koje su posađene u oblika loga Turističke zajednice Vodice. Isti takav oblik godinama je bio ispred ljekarne.

Radnici su jutros prekopali sporni travnjak jer je cvijeće bilo uništeno nakon što je travnjak pregažen automobilom, a sudeći prema fotografijama ružičastog cvijeća više nema.

Facebook Komentari