Vidaković bijesna: Bandić i Peruško manipuliraju podacima, više nas ništa ne veže za postignuti dogovor, jer ga je prekršio izvanredni povjerenik

Predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, Marica Vidaković iz Kraša, protiv je sporazuma koji je povjerenik Fabris Peruško sklopio s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom. Prema tom dogovoru Zagrebu će biti isplaćeno, ustvrdio je Peruško, oko 60 posto od ukupnih tražbina.

“Gradonačelnik Bandić i povjerenik Peruško manipuliraju podacima. Ne govore cjelovitu istinu. Dobavljači su potpisali s Agrokorom sporazum po kojem će naplatiti do 40 posto staroga duga. Oni koji nisu potpisali ugovor naplatili bi 10 posto duga. Bandić i njegovi ljudi nisu htjeli uzeti tih 40 posto, već su se postavili kako su oni drugačiji od ostalih dobavljača, posebni, važniji. I kad je postignut osnovni nacrt nagodbe, tad je Bandić shvatio kako će izgubiti gotovo 95 posto starog duga, dok bi granični dug čekao četiri godine”, izjavila je Vidaković za tportal.

Ona tvrdi kako je Peruško Gradu Zagrebu pristao isplatiti preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga. “Sve ostalo je obmana javnosti. Zagrebu je plaćeno 23,1 milijun kuna, zatim 19, 2 milijuna kuna, 10 milijuna kuna roll-up-a i još 5,5 milijuna kuna. To je preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga”, istaknula je Vidaković.

Najavila je kako će oštro prosvjedovati kod izvanrednog povjerenika. “Stavit ću prigovor kao predstavnica dobavljača. Više nas ništa ne veže za postignuti dogovor, jer ga je prekršio izvanredni povjerenik. Stvorio je opasan presedan! Peruško selektivno postupa prema određenim dobavljačima, što je protuzakonito”, izjavila je Vidaković za tportal.

Podsjetimo, Peruško je danas na predstavljanju sporazuma između Grada Zagreba i Tiska govorio i o povratu tražbina koje Grad Zagreb ima prema Tisku. “Bit će na razini 60-ak posto povrata ukupnih potraživanja koja Zagreb ima, a kroz dulji vremenski period bit će i još dodatni iznos”, rekao je Peruško.

Peruško: Zagreb u nagodbu ulazi kao i ostali vjerovnici

Facebook Komentari