Anketa: HDZ i dalje u padu, SDP nije profitirao, Živi zid na skoro 13 posto

Po anketi 2×1 komunikacije „CroElecto“, HDZ je i dalje u padu, HNS jedva iznad 1%, Andrej Plenković najveći je negativac, a SDP i Bernardić nisu profitirali od HDZ-ova pada.

Agencija 2×1 komunikacije provela je travanjsko ispitivanje javnog mnijenja na 1041 ispitaniku o političkim preferencijama.

Da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor u kojoj je čitava Hrvatska jedna izborna jedinica, a izlaznost na njih oko 66 posto, najveći broj glasova dobila bi Hrvatska demokratska zajednica. Međutim, 25.07% koliko se u travnju ispitanika
odredilo za HDZ, predstavlja značajan pad rejtinga najveće vladajuće stranke.

SDP nije profitirao od tog pada, naprotiv – u travnju bi za tu stranku glasalo 21.16% ispitanika što je za jedan postotni bod manje no protekloga mjeseca.

Treće mjesto i dalje bi pripalo Živom zidu, za njih bi glasalo 12.90% ispitanih, a za četvrti Most 9.86%. Na petom mjestu bili bi Neovisni za Hrvatsku s 4.64%.

Osim regionalnog IDS-a koji ovaj mjesec ima više od dva posto, vrijedi nabrojati stranke s potporom većom od 1 posto, to su: HSS (1.30%), HNS i Glas (1.13%) te stranka Pametno (1.01%). Broj neodlučnih birača porastao je na 15.07%.

Anketa: HDZ u padu i to ozbiljnom, Plenković na čelu najnegativnijih političara

Share This Article