33.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Todorić ima svoju taktiku: Mene proganja politika. Proganja me Plenković, Dalić i...

Todorić ima svoju taktiku: Mene proganja politika. Proganja me Plenković, Dalić i Božinović

Ivica Todorić obratio se novinarima nakon što mu je britanski Westminster Magistrates Court objavio prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj te da će konačnu odluku o izručenju čekati na slobodi, ali i da se svaki dan mora javljati na policiju.

“Došao sam u Englesku s određenim ciljem. Ovo je još jedna moja pobjeda. Sve sam svoje ciljeve ostvario. To je jedna pravna država i dalje ću koristiti zakonske mogućnosti da u okviru njih formiram svoje planove”, rekao je Todorić novinarima.

“Bio sam ovdje na sudu samo zbog azila. Ja se nisam branio. Očekivao sam ovakvu odluku i meni je potpuno razumljiva u skladu s engleskom pravnom praksom i tako sam se i ponašao”, kazao je Todorić. “Čekajte, čekajte. Ja ću sam doći u Hrvatsku vrlo brzo. Nisam došao ovdje da bih ovdje ostao”, rekao je Todorić.

“Ovdje nisam htio ništa drugo nego sam dobio. Ne smijem ići prebrzo i imamo svoju taktiku u svemu tome”, kazao je Todorić te dodao da će se žaliti na odluku suda. “Sve zakonske mogućnosti koje Engleska ima ću koristiti”, rekao je Todorić.

“Prvi plan mi je doći u Hrvatsku”, rekao je Todorić i dodao da je ostvario svoje planove. Rekao je da ga proganjaju i traži da se pokaže jedan euro koji je ukrao. “Mene proganja politika. Proganja me Plenković, Dalić i Božinović”, kazao je Todorić.

“Sam ću doći u Hrvatsku vrlo brzo. Iznenadit ćete se”, još jednom je ponovio Todorić. Na pitanje kako se osjeća i kako živi u Engleskoj rekao je: “Perfektno se osjećam. Kad nema supruge trošim 15 funti dnevno, a kada je ona ovdje onda trošim 50. Skromni smo i tako trošimo”. “Uskoro idemo sa svom dokumentaciju u EU i idemo u nekoliko država sa tužbama”, rekao je Todorić te Hrvatsku nazvao “koruptivnom državom”, piše N1.

Britanski Westminster Magistrates Court: Nema prepreka za izručenje Todorića Hrvatskoj, ostaje u Londonu na slobodi

Najnovije

Još iz rubrike