Pupovac objavio mail koji je dobio na dan komemoracije i prokomentirao ga

U nedjelju je u Jasenovcu održana državna komemoracija u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac, dan ranije ona antifašista i Srpskog narodnog vijeća.

“Žao mi je što nismo ovdje s predstavnicima državnog vrha, ali nismo uspjeli naći načina kako da maknemo ploču s natpisom ‘Za dom spremni!’ koja je samo 15 km od Jasenovca. Nikakvo opravdanje i iznimka za taj pozdrav ne bi trebalo važiti”, kazao je prvi čovjek SNV-a Milorad Pupovac u subotu.

U nedjelju je dobio mail koji je objavio na Facebooku.

‘Jučer u 2.05, dobio sam mail u kojem me netko s imenom Mladen Kostić pozdravlja sa ZDS, te navodi da je “ZA DOM SPREMNI prstari HRVATSKI pozdrav!!!”

Nije prvi put, od ovog nekog, a nije prvi put ni od drugih nekih.

Nije prvi put e-mailom, ni Facebookom, ni pismom, a ni na ulici.

Vjerovatno nije prvi put ni na dan sjećanja na žrtve Jasenovačkog logora, a nisam siguran da li je prvi put da se isti šalje na znanje predsjednici, premijeru i predsjedniku Sabora. Prvi put sam odgovorio i objavio.

Tek da se vidi koliko smo se navikli na to da je normalno da se i u vrijeme i na mjestu komemoracije žrtvama genocida/holokausta i ratnog zločina veliča pokret i režim koji je za njih odgovoran.

Unatoč odluci Ustavnog suda i odredbi Kaznenog zakona prema kojoj je to kažnjivo djelo.

Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava bilo gdje i bilo kad se on pojavljivao, nije potpuna.

Iskazivanje pijeteta žrtvama jasenovačkim bez osude svega što veliča zločinačku NDH i ustaški pokret, predstavnici naroda žrtava i antifašisti kojima se šalju ovakve poruke teško mogu doživjeti kako bi trebalo’, napisao je Pupovac na Facebooku.

Facebook Komentari