Britanski Westminster Magistrates Court: Nema prepreka za izručenje Todorića Hrvatskoj, ostaje u Londonu na slobodi

Britanski Westminster Magistrates Court u ponedjeljak je objavio prvostupanjsku odluku o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj. Nema prepreka za izručenje Todorića Hrvatskoj, kazala je sutkinja. Sud je odlučio i da Todorić ne mora ostati u pritvoru, ali da se svaki dan mora javiti policiji.

Nakon objave odluke, strana u postupku koja je nezadovoljna odlukom može se žaliti na tri različite instance u Velikoj Britaniji te se procjenjuje da bi proces potom mogao trajati dodatnih četiri do šest mjeseci, prenosi N1.

Sutkinja kaže kako nije uvjerena da se Todorića politički proganja.

Odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković nije iznenađenja odlukom londonskog suda da ne postoji politička motivacija za progon bivšeg vlasnika Agrokora u Hrvatskoj.

“Takvu odluku smo i očekivali”, kaže Jadranka Sloković naglašavajući kako se sudski vještak nije konzultirao s obranom iz Hrvatske.

Sutkinja je prihvatila vaše tvrdnje o mogućnosti duge istrage.

Bila sam pozvana kao osoba koja poznaje naše kazneno pravo. Najbitnija je bila naša tvrdnja da je zahtjev za izručenje preuranjen. DORH još nije donio odluku hoće li tužiti Todorića i hoće li predmet završiti na sudu.

Facebook Komentari