Patrijarh srpski Irinej u Mlaki na liturgiji: Sam Bog zna koliko je nastradalo, mi mjerimo nekoliko stotina tisuća

Ad

Patrijarh srpski Irinej posvetio je obnovljeni Hram Svetog proroka Ilije u mjestu Mlaka, u općini Jasenovac, gdje je služio i liturgiju.

“Ovdje su nastradali najneviniji iz roda našega. Sam Bog zna koliko je nastradalo, mi mjerimo nekoliko stotina tisuća. Nismo pozvani da se svetimo i nećemo da se svetimo. Neka Gospod naš pravedni da svima ono što su zaslužili”, rekao je Patrijarh srpski Irinej, prenosi N1.

Molitvenom sjećanju na obilježavanje 73 godine od proboja jasenovačkih logoraša, među ostalima, sudjeluju i Mira Nikolić, veleposlanica Srbije u Hrvatskoj, zastupnik SDSS-a u Hrvatskom saboru Boris Milošević, i Saša Milošević iz SNV-a.

Aleksandar Vulin, srbijanski ministar obrane izjavio je u subotu: “Naravno da na taj dan ja ne bih bio u Jasenovcu. Hoću li doći u Mlaku, u obnovljenu srpsku crkvu, tamo gdje se nalaze Srbi, tamo gdje se nalaze potomci žrtava Jasenovca, odlučit ću ja i o tome može odlučiti vrhovni komandant Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučiti hrvatski ministri”.

Zbog njegove izjave oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova RH: ‘Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku”.

Facebook Komentari