Njemačka ministrica obrane Ursula Gertrud von der Leyen pozvala je na čvrst stav prema Putinu jer on “ne cijeni slabost niti susretljivost”

Ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Heiko Josef Maas je jučer uoči sastanka skupine G7 u Torontu pozvao Rusku Federaciju da pomogne riješiti krizu u Sirijskoj Arapskoj Republici.

“Treba nam konstruktivan doprinos Rusije kako bi postigli mirno rješenje”, rekao je Heiko Josef Maas novinarima prije leta za Kanadu dodavši da to isto vrijedi i za sukob u Ukrajini o kojemu bi ministri vanjskih poslova skupine G7 najznačajnijih industrijskih zemalja svijeta također trebali razgovarati.

Idućeg bi tjedna njemački ministar Heiko Josef Maas trebao sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o Sirijskoj Arapskoj Republici u Bruxellesu, a najavio je da će humanitarna pomoć narodu u Siriji biti u središtu razgovora

Ruska Federacija nije član skupine te neće sudjelovati na sastanku.

Idućeg bi tjedna njemački ministar Heiko Josef Maas trebao sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o Sirijskoj Arapskoj Republici u Bruxellesu, a najavio je da će humanitarna pomoć narodu u Siriji biti u središtu razgovora.

“Ponovit ću našu potporu mirovnom procesu pod okriljem Ujedinjenih naroda. Žurno trebamo političko rješenje za ovaj sukob koje predugo traje”, rekao je Heiko Josef Maas.

Sjedinjene Američke Države, Francuska Republika i Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske su ovoga mjeseca raketama napali ciljeve u u Sirijskoj Arapskoj Republici zbog uporabe kemijskog oružja

Sirijska kriza je teško narušila već nategnute odnose između Zapada i Ruske Federacije koja podupire sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada.

Sjedinjene Američke Države, Francuska Republika i Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske su ovoga mjeseca raketama napali ciljeve u u Sirijskoj Arapskoj Republici zbog uporabe kemijskog oružja koju al-Assad i Moskva niječu. Riječ je o ciljanom odgovoru Zapada nakon što je 7. travnja ove godine na sirijski grad Doumu izvršen kemijski napad u kojem su poginule desetine ljudi, među kojima je i mnogo male djece, a koji se pripisuje sirijskim vlastima.

Njemačka ministrica obrane Ursula Gertrud von der Leyen je njemačkom mediju Bild am Sonntag rekla da bi njemačke oružane snage Bundeswehr bile sposobne sudjelovati u napadima na Siriju, ali je dodala da “ovoga puta nisu pozvane”.

Na sirijski grad Doumu izvršen kemijski napad 7. travnja ove godine u kojem su poginule desetine ljudi, među kojima je i mnogo male djece, a koji se pripisuje sirijskim vlastima

Ursula Gertrud Von der Leyen je rekla da su zračni udari oživjeli mirovne incijative i dodala je da je to ključno kako bi se ponovno pokrenuli mirovni razgovori o Sirijskoj Arapskoj Republici u Ženevi  sa svim učesnicima.

Ona je rekla da je nužno pregovarati s al-Assadovom vladom kako bi se postigli početni koraci poput prekida vatre i dostave humanitarne pomoći.

Njemačka ministrica obrane Ursula Gertrud von der Leyen je njemačkom mediju Bild am Sonntag rekla da bi njemačke oružane snage Bundeswehr bile sposobne sudjelovati u napadima na Siriju, ali je dodala da “ovoga puta nisu pozvane”

Njemačka ministrica Ursula Gertrud Von der Leyen, inače članica konzervativaca kancelarke Angele Dorothee Merkel, pozvala je na čvrst stav prema ruskom predsjedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu rekavši kako on “ne cijeni slabost, niti susretljivost” te da on neće nastupiti više prijateljski zbog “susretljvosti ili mekanog pristupa”, prenosi njene riječi britanska novinska agencija Reuters.

No, ministrica obrane SR Njemačke, Ursula Gertrud Von der Leyenistaknula je naglasila da je važno ostati spreman razgovarati s Ruskom Federacijom.  (Theo Ljubić, Reuters,  Bild am Sonntag)

Facebook Komentari