Jurčević o Livakoviću: on je nama jako bitan igrač, spašavao nas je i pružio je odličnu partiju

Nikola Jurčević upisao je pobjedu vrijednu cementiranja naslova prvaka. S Dinamom je četiri dana nakon neugodnog poraza od Osijeka slavodobitno prošao Poljudom i odjurio na osam bodova prednosti koje Hajduk može dostići samo u teoriji.

Nakon 2:1 pobjede Dinama na Poljudu protiv Hajduka, glavni trener Dinama Nikola Jurčević izrazio je zadovoljstvo s bitnom pobjedom.

– Smatram da smo mogli uživati u jednoj izvanrednoj nogometnoj predstavi, pravom hrvatskom derbiju i sportskom ambijentu. Bili smo za nijansu bolji, zasluženo došli do nevjerojatno važne pobjede. Iako, je i Hajduk odigrao jako dobru utakmicu, stoga je utakmica bila na visokom nivou. Imali smo imperativ nakon poraza protiv Osijeka i s ovom pobjedom smo se vratili na fini razmak nad pratiteljima. Približili smo se našem cilju, osvajanju naslova prvaka. Ništa još nije gotovo, ali ostvarili smo veliku pobjedu – započeo je Modri strateg.

– U nepuna dva mjeseca koliko sam u klubu, Ćorić odlično trenira, odlično se ponaša i daje svoj maksimum. Polako se vraća na nogometnu scenu i pokazuje svoj potencijal – osvrnuo se trener na pitanje o igri Ćorića.

Napali ste Hajduk na početku susreta? – U planu i pripremi utakmice, ocijenili smo bitnim taj početak susreta, jer smo znali da će Hajduk pokušati uz podršku publike napraviti konfuziju u našim redovima. Način da to izbjegnemo bilo je da zadržimo posjed i time smo ugasili agresivnost Hajduka. Mogli smo u tom periodu privesti utakmicu kraju, bili smo tada bolja momčad.

Sjajna predstava Livakovića? – Pružio je odličnu partiju, spašavao nas je u ključnim detaljima. Trenutno je u vrlo je dobroj formi, i danas je bio vrlo bitan igrač za nas.

Kakav je dojam o hrvatskom derbiju nakon povratka u hrvatski nogomet? – Jako me raduje, bio je to užitak za navijače. Borba, nadigravanje, sve je proteklo u fer i sportskom duhu. Mislim da je ovo pravi putokaz kako se treba igrati u derbiju. Naravno veliko rivalstvo postoji, ali treba nastaviti ovako kako smo danas prezentirali nogomet – završio je trener uz dodatak kako ga nije iznenadio sastav Hajduka.

Facebook Komentari