Islamistički terorist se raznio u centru za registraciju birača u Kabulu. 57 osoba poginulo, više od 119 ranjeno

Džihadistički terorist, bombaš-samoubojica raznio se danas ispred centra za registraciju birača u afganistanskoj prijestolnici Kabulu  i pritom je ubio najmanje 57 te ranio najmanje stotinu i devetnaest osoba koji su čekali da zaprime osobne dokumente. 

Ministarstvo zdravstva Islamske Republike Afganistan potvrdilo je da je najmanje 57 osoba poginula, a najmanje 119 ih je ranjeno

Takozvana Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad na ključan projekt za vjerodostojnost vlade predsjednika Islamske Republike Afganistan, Mohammada Ashrafa Ghanīja Ahmadzaia, koju podupire Zapad, a koja je obećala da će održati parlamentarne izbore ove godine.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Islamske Republike Afganistan, Najib Danish kazao je kako je terorist – bombaš došao pješice do centra, gdje su dužnosnici izdavali identifikacijske dokumente u sklopu procesa registracije birača za izbore predviđene za listopad ove godine, javlja britanska novinska agencija Reuters.
Ministarstvo zdravstva Islamske Republike Afganistan potvrdilo je da je najmanje 57 osoba poginula, a najmanje stotinu i devetnaest ih je ranjeno. U eksploziji su uništeni automobili i razbijeni prozori na obližnjim zgradama.  (Theo Ljubić, Reuters)
Facebook Komentari