VIDEO Bunjac o suficitu države: To je najobičnija laž

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac gostovao je u emisiji Novi dan gdje je, između ostalog, komentirao izbor novog državnog odvjetnika, saborsku većinu i državni suficit.

O DORH-u i slučajevi koje istražuje

“Prijetnja je ozbiljno kazneno djelo, svjedočimo prijetnjama smrću gospodinu Dinku Cvitanu koji je pod zaštitom već dvije godine. Čudno je da dvije godine policija tapka u mjestu. Imamo i optužnicu Ivana Vrdoljaka zbog prijetnji državnom službeniku, odnosno njegovoj obitelji. Nama svaki dan u Sabor dolaze razne poruke građana, puno se pričalo o Vrdoljaku kao najisturenijoj osobi kojom bi se DORH trebao baviti. Ne bih ulazio u to, ali ako je doista neki političar prijetio nečijoj djeci niju mu mjesto u politici.

Ima još primjera i to je ono što mi u Živom zidu ističemo, postoji niz zastupnika, poput Sauche i Bandića, vode se postupci ali nikako da dođe do suđenja, a kamoli optužbe.

Novi državni odvjetnik Dražen Jelenić je bio uključen u sve aktivnosti Dinka Cvitana, bio mu je zamjenik, rezultati DORH-a su slabi, a rezultati su jedino što nekoga može održati na funkciji. Pala je optužnica Berislavu Rončeviću, treba doći na čelo netko neovisan. Imamo i dobrih primjera, podignuta je optužnica protiv Sauche, Vrdoljaka, Bandića, ali oni se mogu kandidirati jer nema optužnice.”

O većini u Saboru

“Vlada je pala u travnju donošenjem lex Agrokora i odlaskom Mosta, vidjeli smo da premijer Plenković ne kontrolira stranku ni koalicijske partnere. Postavlja se pitanje kako može kontrolirati državu i reforme. Kada bi raspisao izbore riskira da HDZ ode u oporbu. Ima sužen prostor ali i dalje ostaje u Saboru s nezadovoljnicima, da ne kažem pobunjenicima.”

Suficit države

“To je najobičnija laž, širenje dezinformacija. Znamo da je javni dug ekspandirao. U Saboru smo čuli guvernea Vujčića koji kaže da je hrvatsko gospodarstvo dužno 700 milijardi kuna. Nema rasta, država vodi dvostruko knjigovodstvo gdje proračun stavlja na jednu, a dugove na drugu stranu. Kada bi se to spojilo vidjeli bi da smo u deficitu za jedan cijeli proračun.”

Hrvatska prvi put više zaradila nego potrošila, evo što kaže Plenković

Analiza HGK: Hrvatska je prvi puta u suficitu, dug opće države se povećao, ali je zbog rasta BDP-a njegov udio u BDP-u smanjen za 2,6 postotnih bodova

Facebook Komentari