Thompsonov manager otvorenim pismom pitao Komadinu što je točno mislio kad je govorio o zabrani koncerta

Otvoreno pismo menadžera MPT-a Denisa Pletikose u vezi pokušaja nezakonite diskriminacije prema Marku Perkoviću Thompsonu, od strane Primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine

“Poštovani g. Zlatko Komadina, pozivam Vas, primorsko-goranskog župana i aktualnog potpredsjednika SDP-a, da se kao javni obnašatelj vlasti izjasnite na što ste točno mislili kada ste za Novi list dana 16. travnja 2018. godine izjavili kako lokalna vlast koncert Marka Perkovića Thompsona može zabraniti.

Citiram: ‘Nisam pobornik ničega što koketira sa zabranjenom ikonografijom, koja je potpuno neprimjerena. Takav koncert ne bi se trebao održati na prostoru koji je multikulturalan, ovo nije prostor podjela’, rekao je Komadina. Dodaje da cijeni doprinos Marka Perkovića Thompsona u Domovinskom ratu, ali da mu to ne daje pravo da se koristi spomenutom ikonografijom.

Pitamo Vas da mi objasnite kojom se to ikonografijom g. Perković koristi, a da je zabranjena u Republici Hrvatskoj? Jesu li Zagreb, Zadar, Varaždin, Osijek i ostali gradovi i mjesta u kojima g. Perković redovno nastupa, manje multikulturalniji od Kostrene?

Vi govorite kako su neke Thompsonove pjesme dobre, a neke mu nisu dobre tj. kažete da su neprimjerene. Ovim putem od vas tražim da odgovorite koje su to neprimjerene pjesme kojih je g. Perković autor, koje su zakonito prijavljene u HDS ZAMP-u i na kraju koje Thompson izvodi na svojim nastupima?

Kako ste javno prozvali g. Perkovića, molim da ovo nama i javnosti objasnite, kako svi ne bi bili u zabludi i kako mi, suradnici Marka Perkovića Thompsona ne bi sumnjali u Vas da koristite svoju poziciju obnašatelja vlasti kako bi se bavili nezakonitim radnjama tj. da se bavite pokušajima nezakonite diskriminacije prema pojedinim građanima Republike Hrvatske, u ovom slučaju Marka Perkovića Thompsona”.

Komadina odgovorio

“Otvorenom pismu otvoreni odgovor: Mora postojati odgovornost za izrečenu javnu riječ. Rekao sam što mislim. Tko me je razumio razumio me, tko nije nikad ni neće”, napisao je Komadina na svom fb-u.

Facebook Komentari