Iako židovska astrologija ima zajedničke korijene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje, pronađite svoj znak

Iako židovska astrologija ima zajedničke korijene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje. Pronađite svoj znak i saznajte što vas krasi, kako – i koliko ćete živjeti…

Tale (Ovan)

Osobe rođene u znaku Tale imaju vatrena i žestoka osjećanja. Lako i naglo se uzbuđuju pa često nemaju dovoljno strpljenja ni samokontrole.

Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mjestima.

U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, vrlo su pedantan i odgovorni. Miješaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i vrlo drže do sebe i svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, vjerni, točni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcjenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.

Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane.

ŠOR (Bik)

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Povjerljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i učinkovit realizator.

Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumijevanje i vjernost.

Lojalan je i odan svojoj obitelji, zavičaju i domovini. Vrlo je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvijek je spreman da im pomogne.

Odlično se snalazi u financijama i dobro ekonomizira. Zna dobro investirati i u stanju je napraviti novac takoreći ni od čega.

TEOM (Blizanci)

Osobe rođene u znaku Teom su vrlo snalažljive, inteligentne, kreativne, rječite i dinamične. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemiziranju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti.

Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva.

Najbolje se osjeća ako djeluju paralelno na više frontova. Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu, nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.

Vole putovati, kupuju i nose lijepu odjeću i puno polažu na kvalitetu života. Zainteresirani su za novac i dobru zaradu.

SARTANA (Rak)

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Mnogo truda i energije su spremni uložiti da bi sebi osigurali spokoj i mirno mjesto za život.

Imaju problema s plućima, dišnim organima, dijafragmom, trbuhom. Osjetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlijezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osjetljivu jetru, butine i gležnjeve. Obično imaju dug životni vijek.

ARIEH (Lav)

Osobe rođene u znaku Arieh krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Vrlo su hrabri, cijene sebe i u svakoj situaciji se trude dominirati.

Arieh ima i loših osobina. Može biti vrlo zavidan, grub i nasilnički nastrojen u provođenju svojih ciljeva; može tiranizirati svoju okolinu i biti neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohtjeve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionist.

Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieh je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj ljestvici, ali obavezno i ​​materijalno bogatstvo.

Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahtjeva slijepu pokornost.

BETULA (Djevica)

Osobe rođene u znaku Betula su savjesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vrijedne i skromne. Vole točnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad pretjeruju u dijeljenju savjeta i u kritiziranju. Humane su i spremne svakome pomoći, nerijetko čak i na svoju štetu.

Poslovi im idu bolje od ljubavi. Pretjerano se plaše za svoje zdravlje, inzistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri.

Zbog svoje pretjerane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza s partnerom u prvom planu mora biti intelektualna.

MOZNAIM (Vaga)

Osobe rođene u znaku Moznaima su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nježni, pristojni i rafiniranih ophođenja. Vole harmoniju, umjetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u vječitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rješavanju nesporazuma i konfliktnih situacija.

Vrlo dobro znaju razlikovati dobro od lošeg. Lako se uznemire i nepovjerljivi su. Sve promatraju kroz svoje emocije i skloni su se opredjeliti za krajnosti.

Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Vrlo vole djecu i u obitelji se o njima podjednako brinu i otac i majka.

Zdravlje im u velikoj mjeri ovisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uvjeta.

AKRAV (Škorpion)

Osobe rođene u znaku Akrava su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja ali su uvijek ostrašćene. Pouzdane su i vrlo osjetljive. Da bi postigle svoje ciljeve obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne.

Agresivnost je dio njihove prirode kao što je dio njihove prirode – pod normalnim okolnostima – da budu mirne i plemenite.

Brine se o svojoj obitelji i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru osjeća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan.

Vezan je za stjecanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rješenja i mogućnosti.

KEŠET (Strijelac)

Osobe rođene u znaku Kešet su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvijek vedre i optimistički raspoložene.

Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istodobno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti.

Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju novca i nerijetko su izvještačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osjećaj za kontakte i društveni život. Uživaju biti na čelu skupine i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.

GEDI (Jarac)

Osobe rođene u znaku GEDI su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvijek skloni vlastitim interesima.

Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbjegavaju. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.

Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa nerijetko mogu zastraniti i postati škrtice. Često posjeduju znatnu imovinu, ali ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju.

DELI (Vodenjak)

Osobe rođene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu.

Od loših osobina mogu biti koristoljubive, zavidne, izvještačene s boemskim i snobovskim karakteristikama.

Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može izgledati čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tjera da se bore protiv nepravde na svakom koraku.

Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Dobre su u inovacijama, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama.

Najčešće imaju dosta slobodno shvaćanje seksualnih odnosa i sloboda.

DAGIM (Ribe)

Osobe rođene u horoskopskom znaku Dagim su plemenite, intuitivne, vrlo emocionalne i instinktivne.

Često se povlači u sebe da bi izbjegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvaćajući njenu umjetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu.

Obično se dobro slažu s bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u obiteljskim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje obiteljski život svakako zahtjeva. Znaju trpiti i praštati (ali i osvetiti se), a ako i prasnu, to nije zlonamjerno, brzo ih prolazi pa se poslije kaju.

Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema djeci, pogotovo kada su još mala. Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju baratati s novcem i nerado se odvajaju od njega, piše N1.

Facebook Komentari