GLAS traži izmjene Vatikanskih ugovora: Naš cilj je očuvanje sekularnog identiteta Republike Hrvatske

Održana je press konferencija saveza GLAS koji traži izmjene Vatikanskih ugovora. “Naš cilj je očuvanje sekularnog identiteta Republike Hrvatske”, rekla je na početku predsjednica saveza Anka Mrak-Taritaš.

“Tema današnje konferencije za novinare je potreba za pokretanjem postupka revizije Vatikanskih ugovora. Tamo negde u srpnju, kad smo se osnovali, naveli smo da ćemo se za to i zauzeti. U četiri navrata pisali smo Vladi što Vatikanski ugovori financijski znače za Hrvatsku, no nismo dobili odgovor. Utvrdili smo da Republika Hrvatska godišnje temeljem Vatikanskih ugovora izdvaja 900 milijuna kuna”, kazala je Mrak-Taritaš.

“Usporedbe radi, to je više od proračuna Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva turizma – zajedno. Mi smo odlučili napraviti ono što treba napraviti. Uputili smo u saborsku proceduru prijedlog zaključka temeljem kojeg tražimo pokretanje postupka pregovora o izmjeni ugovora između Republike Hrvatske i Svete Stolice”, nastavila je Mrak-Taritaš, prenosi Index.

Polemike oko revidiranja tzv. Vatikanskih ugovora: Ako se to odnosi na sve vjerske zajednice, evo koliko Hrvatska plaća i kome

Facebook Komentari