Podignuta optužnica protiv Vrdoljaka, evo što on kaže

Protiv Ivana Vrdoljaka, predsjednika Hrvatske narodne stranke, koalicijskog partnera u Vladi RH, potvrđena je optužnica zbog navodnih prijetnji Hrvoju Perhariću, članu Uprave Nuklearne elektrane Krško (NEK). Tu informaciju potvrdili su Jutarnjem u četvrtak u Državnom odvjetništvu.

Perharić nije bio, čini se, raspoložen za razgovor s novinarima jer nam je u četvrtak kad smo ga dobili na mobitel ponavljao da “ne čuje” i da mu “linija prekida”, a u konačnici je prekinuo vezu. Predsjednik HNS-a Vrdoljak u petak bi na tu temu trebao održati tiskovnu konferenciju, a u međuvremenu je na Facebooku kratko prokomentirao situaciju u kojoj se našao.

– Kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske, tražio sam odgovornost hrvatskog člana Uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu. Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta. Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije, napisao je Vrdoljak na Facebooku.

Facebook Komentari