Nova panika u Slavonskom brodu: Voda kad odstoji u čaši preko noći je – masna. Obaviješten vodovod

Foto: Slavonski Brod
Ad

Brođani su izgubili povjerenje kada je u pitanju pitka voda koja im se isporučuje, po svemu sudeći biti će ga jako teško vratiti. Stoga i nije čudo što se promptno reagira i na svaku uočenu nepravilnost u vodi. Čaša s vodom koja na površini ima masnu mrlju ponovo je uzbunila javnost, fotografiju je u 24sata poslala čitateljica iz naselja Zrinski – Frankopan iz Slavonskog Broda.

– Čula sam od ljudi da je voda masna, ali da se to vidi tek kada malo odstoji. Natočila sam u utorak poslijepodne u 17 sati i već oko 21 sat vidjela se manja količina masnoće. Ujutro je na površini vode u sredini čaše bila vidljivo formirana masna mrlja u sredini čaše – rekla je čitateljica koja ne vjeruje da je masna voda samo u njenoj čaši.

– Netko ipak nešto krije, od kako je objavljeno da je voda ispravna kombinirali smo, pili flaširanu vodu, ali i vodu iz slavina, od kada sam vidjela kako voda izgleda, sigurno ju više neću piti – rekla je čitateljica.

Nekako u isto vrijeme sličan problem je uočen i na drugom kraju grada u ulici Tome Bakača, nedaleko od centra grada. O prvom kao i drugom slučaju izviješten je slavonskobrodski Vodovod.

– Zajedno s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo izašli smo na oba mjesta gdje su uzeti uzorci vode koje smo dali na analizu. Očekujemo da će rezultati uskoro stići – rekao je Stjepan Aščić, direktor Vodovoda dodajući kako očekuje da se konačno utvrdi što je stvarni uzrok zagađenju, jer sadašnje stanje nikome ne odgovara. Po mišljenju nekih odgovora na to pitanje neće biti sve dok se ne obavi provjera cijele trase produktovoda, ali ne površinski već dubinski, pa ako je potrebno da se cijeli cjevovod otkopa.

– Nama još nitko nije pokazao crtež kako izgleda cjevovod, a zna se da on ne ide pravocrtno, najveća depresija je sigurno na području kanala Mrsunja ispod kojeg prolazi produktovod – rekao je Aščić, mada nije rekao, ali čitajući između redova moglo bi se zaključiti da postoji sumnja u mogućnost da upravo na tom dijelu još uvijek istječe sadržaj iz produktovoda, što bi moglo biti u vodonosnom sloju koji se prostire u smjeru zapad – istok prema vodocrpilištu na Jelasu.

Facebook Komentari