Na dvije 14-godišnjakinje naletio automobil, imaju ozljede opasne po život: Htjele su ostati malo duže. I tako su jadne naletjele

U mjestu Štefanje nedaleko od Čazme na dvije djevojčice od 14 godina naletio je osobni automobil. Djevojčice su zadobile ozljede opasne po život.

Obje djevojčice prevezene su hitno u Opću bolnicu Bjelovar, a kako javlja reporter Dnevnika Nove TV, njihove su ozljede su vrlo teške. Prema prvim informacijama, radi se o povredama glave i gornjeg dijela tijela, no djevojčice su pri svijesti. Zbog daljnjeg liječenja, jedna će biti prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, a druga na Rebro.

Poznati su i neki detalji nesreće koja se dogodila nedaleko od škole. Prema informacijama nekih od svjedoka, djevojčice su bile kod autobusa koji je stajao na stanici i krenule na pješački gdje je na njih naletjela vozačica osobnog automobila koja ih navodno nije vidjela na vrijeme zbog autobusa.

Ravnateljica škole Zlata Haloš kazala nam je da nije bila svjedok nesreće i da ne zna kako se dogodila, ali da je dežurni učitelj bio na autobusnoj stanici kod škole.

“Znam da su djevojčice ozlijeđene i da su bile pri svijesti nakon nesreće, a koja je težina ozljeda, o tome ne mogu govoriti”, kazala je ravnateljica.

Na pješačkom prijelazu nema semafora, već samo treptajuća svjetla, što nije dovoljno, smatra ravnateljica, i vozači bi više pazili kada bi bio semafor.

“Jako nam je teško, to su djeca koja su svaki dan s nama, ispraćamo ih, dežurne učiteljice su i danas bile s njima, ali, eto, baš je bila nesreća”, ispričala je Nevenka Lacković, djelatnica škole.

Prepričala je ono što je čula od svjedoka nesreće:

“Autobus je stajao na stanici, a oni koji su sve vidjeli, kazali su da su se curice skrivale iza autobusa, da bi ostale malo duže, jer nije bilo tjelesnog, nisu imale slobodnu aktivnost. I tako su jadne naletjele.”

Očevid je završen, a državna cesta DC43 u mjestu Štefanje ponovno je otvorena, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari