Vučić o incidentu u Srbiji, povezao i Mogherini, Milu Budaka, Stepinca…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je incident s gaženjem hrvatske zastave, koji je u Skupštini Srbije tijekom posjete delegacije Sabora Hrvatske izazvao lider radikala Vojislav Šešelj, veoma štetan za Srbiju i loša poruka koju šalju kao narod.
Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Vučić je kazao da osuđuje svako paljenje ili gaženje zastave Hrvatske, ali i bilo koje druge suverene zemlje, navodeći da su to “neoprostive stvari”.

Jandroković u Zagrebu ispričao što se dogodilo u Beogradu, Pupovac filozofski ocijenio slučaj

“Postavlja se pitanje zašto se to dogodilo – na koje ja nemam odgovor. Naše je da osudimo i u tome se razlikujemo od hrvatskih dužnosnika koji, osim predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ništa nisu osudili, od spaljivanja zastava Srbije do toga da su me nazivali četnikom tijekom moje posjete Zagrebu”, kazao je Vučić.

On je kazao da “strašno” žali zbog odluke Andreja Plenkovića da povuče posjet delegacije Sabora, ali je i dodao da je Šešelj radio incidente u Skupštini Srbije tijekom obraćanja visoke predstavnice EU Federice Mogherini a da ona nije napustila, ni parlament, a kamoli Srbiju.

“Nećemo nikome sa strane dozvoliti da ugrozi naše goste, ali kako reagirati kad su zastupnici u pitanju. Jesmo li mi loše primili Jandrokovića”, upitao je predsjednik Srbije.

Po njegovim riječima, posljedice tog incidenta osjetit će 186.000 Srba koji danas žive u Hrvatskoj.
“Oni će se večeras osećati lošije, a zbog toga će proći nezapaženo i to što najavljuju da će u Dvoru na Uni podignuti spomenik Alojzju Stepincu, pravomoćno osuđenom za zločine nad Srbima. To će biti bačeno u sjenu zbog naših gluposti koje smo ovdje učinili”, kazao je Vučić.

On je naveo i da je Srbija prešutjela što u desetak gradova u Hrvatskoj ulice nose ime ustaškog ministra Mila Budaka i što je hrvatski Sabor u zakon ubacio da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku od 1991. do 1995. godine.
Komentirajući najave mitinga SRS-a i kontra-mitinga u Hrtkovcima 6. svibnja, Vučić je kazao da država neće dozvoliti bilo kakvo nasilje.

“Učinili smo mnogo za Hrvate u Srbiji, oni su naši građani i trebaju se osjećati sigurno. Dali smo 600.000 eura za kuću bana Jelačića, ubacit ćemo više Hrvata u policiju. I onda se dogodi ovako nešto što vam naruši ugled i imidž, ali što da radite”, kazao je Vučić, prenosi Beta.

Facebook Komentari