VIDEO Matić: U svakom grmu mogla bi se skrivati naša predsjednica, lovci pazite

Hrvatski sabor zasjedanje je, nakon stanki, u srijedu započeo raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Vlada ističe da bi se izmjenama koje predlaže uveo red i pravna sigurnost u sustav profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Po predloženim izmjenama, centre za profesionalnu rehabilitaciju osnivala bi isključivo Rebublika Hrvatska, a osnivačka prava i dužnosti u njezino ime obavljalo nadležno Ministarstva za rad. Preuzimanjem osnivačkih prava nad centrima za profesionalnu rehabilitaciju ujednačio bi se njihov položaj.

Kako je Vlada jučer predložila Dražena Jelenića za nasljednika Dinka Cvitana, kojemu 24. travnja ističe mandat, za očekivati je i sjednicu Odbora za pravosuđe na kojoj bi se Jelenić trebao predstaviti članovima matičnog odbora, a potom i saborsku raspravu te glasovanje o novom glavnom državnom odvjetniku, piše N1.

Tijek sjednice:

Dnevni red Sabora dopunjen je odlukom o imenovanju glavnog državnog odvjetnika.

Zastupnik Živog zida, Branimir Bunjac, u Saboru je komentirao odluku predsjednika Sabora o odbijanju pokroviteljstva Dana pobjede nad fašizmom, 9. svibnja. “Mi smo jedina zemlja u Europi koja se sama oslobodila okupacije, a ne obilježava ovaj dan. Sabor nastavlja sramotnu praksu podjele naroda”, rekao je Bunjac, dodavši da je nevjerojatno da tema Drugog svjetskog rata još uvijek nije razjašnjena.

Željko Glasnović upitao je kako je moguće da još nije uvedeno ocjenjivanje državnih službenika. “U našoj upravi radi više ljudi nego u drevnoj Kini…”, kazao je Glasnović.

Zastupnik SDP-a Predrag Matić kritizirao je rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. “Apeliram na lovce Novske i Jasenovca da obustave aktivnosti da se ne bi dogodila tragedija. Svaki šušanj iz nekog jarka i šumarka ne mora značiti da se tu nalaze srna, lija ili vepar. To bi mogla biti naša predsjednica, koja sada razmišlja o antifašizmu svoje none i nonice, a inače razmišlja o starom hrvatskom pozdravu “Za dom spremni”, kazao je Matić.

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, pitao je potpredsjednika Hrvatskog sabora, Željka Reinera, zašto je tek danas na dnevni redu uvršteno izvješće glavnog državnog odvjetnika, koji je rekao da se nada da to ubuduće neće događati.

Facebook Komentari