Najveći njemački poslodavac direktno pozvao Hrvate: Dođite raditi za nas, plaćamo najmanje 25 tisuća eura bruto godišnje

Najveći poslodavac u Njemačkoj, Zračna luka Frankfurt (Fraport), putem medija pozvao je direktno radnike iz Hrvatske, Grčke i Bugarske da dođu raditi ondje.

Zračna luka Frankfurt zapošljava 81.000 djelatnika, no radnika im još uvijek nedostaje.

“Želimo se izravno obratiti radnicima u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj da dođu raditi za nas”, rekao je za njemačku novinsku agenciju DPA direktor ljudskih resursa, Michael Müller.

Zračna luka Frankfurt tijekom travnja želi pronaći radnike koji barem osnovno govore njemački i engleski jezik. U Fraportu kažu da ne traže samo kvalificirane, već i nekvalificirane radnike, primjerice na poslovima vezanima uz prtljagu. Na jednostavnijim poslovima plaća je između 25 i 30.000 eura godišnje bruto, kaže Müller, a prenosi Croexpress pozivajući se na njemačke medije.

Bruto plaća godišnje od 25.000 eura znači da bi mjesečno radnik zarađivao “na čisto” između 1600 i 1700 eura.

Osim plaće, Fraport radnicima nudi i smještaj koji radnike ne bi trebao koštati više od 350 eura.

Savezni statistički zavod u Wiesbadenu objavio je da je početkom ove godine u Njemačkoj živjelo 367.900 ljudi s hrvatskom putovnicom, što je porast od 35.295 u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article