Grabar Kitarović: Šešelju je najveća kazna postojanje RH

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je današnji odlazak hrvatske delegacije iz Srbije zbog incidenta koji je izveo Vojislav Šešelj.

“Odluka predsjednika Hrvatskog sabora o prekidu službenog posjeta Srbiji bio je jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Njegovo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini. Njemu i takvima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije. Pozdravljam reakciju najviših dužnosnika Republike Srbije i izražavam nadu da ovaj dogadjaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, koji smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice Grabar-Kitarović.

‘Najoštrije se osuđuje neciviliziran i neprihvatljiv čin Vojislava Šešelja, gaženje hrvatske zastave, nepoštivanje hrvatskih simbola te uvrede na račun članova hrvatske delegacije i drugog čovjeka Republike Hrvatske’, kazala je ranije za N1 glasnogovornica hrvatske Vlade Sunčana Glavak, potvrdivši da su premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković razgovarali i odlučili da se delegacija vrati u RH.

‘Unatoč vrlo dobrom početku službenoga posjeta i opredijeljenosti da napravimo najbolje za unaprjeđenje odnosa dviju država, zbog ovoga čina kojim je grubo povrijeđeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, prekinuli smo posjet’, priopćeno je potom i iz Hrvatskoga Sabora.

Hrtkovci, mjesto koje je 1992. napustilo 772 Hrvata

Share This Article