Policija u Bavarskoj od sutra kreće u veliku akciju nadzora brzine – više od 1.900 policajaca izlazi na ulice i autoceste

Policija će u srijedu u Bavarskoj na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, na lokalnim cestama i na autocestama provoditi 24-satni nadzor brzine.

Samo u Münchenu bit će postavljeno 160 radara. U “lov na vozače koji brzo voze” ide više od 1.900 policajaca.

Radari će biti postavljeni već od 6 sati ujutro i to na mjesta na kojima građani inače ne očekuju kontrolu brzine.

Razlog akcije su velik broj prometnih nesreća, često sa smrtnim ishodom. Policija je izvijestila da je samo na ulicama Münchena u prošloj godini smrtno stradalo 27 osoba što je 42 posto više nego u prethodnoj godini.

– Želimo podići svijest o prekomjernoj brzini – rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann (61, CSU).
Herrmann smatra da je sve više vozača koji voze brzo i ne razmišljaju o posljedicama.

– Ako policijski službenici posvete više vremena ovom problemu, te kazne vozače koji prebrzo voze, vjerujemo da bi to moglo smanjiti problem. Sutrašnja akcija neće biti i jedina. I ubuduće ćemo u cijeloj Bavarskoj pojačati kontrolu vožnje – rekao je Herrmann za medije u Bavarskoj, prenosi Fenix-magazin.

Ako u utorak budete slučajno u Münchenu, grad će biti pod blokadom, sve puno specijalaca naoružanih do zuba – koji pucaju, evo o čemu je riječ

Facebook Komentari