22.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nada Murganić ne vidi čemu Predsjednica RH toliko kritizira Vladu zbog katastrofalne...

Nada Murganić ne vidi čemu Predsjednica RH toliko kritizira Vladu zbog katastrofalne demografije

Najnovije predsjedničine poruke Vladi o katastrofalnoj demografskoj situaciji u zemlji i o potrebi za demografskim mjerama, nakon sjednice Vlade komentirao je ministar financija Zdravko Marić te ministrica za demografiju Nada Murganić.

Ni sami demografi nemaju jedinstvenog rješenja ovoga problema, nema jedne mjere koja može riješiti tu problematiku. Treba niz mjera i treba djelovati na više područja kako bi se polučio efekt’, kazao je Zdravko Marić dodavši da je demografska situacija prioritet broj jedan za cijelu Vladu.

‘Slažem se da je demografija važna, kao Vlada to smo prepoznali, sukladno tome pokušavali smo dosad kreirati mjere da poluče efekt, ali ne može to preko noći i instantno biti riješeno’, kazao je, među ostalim, Marić.

Ministrica demografije Nada Murganić kazala je:

‘Do dolaska ove Vlade nitko nije ni govorio o ovako katastrofalnoj demografskoj situaciji, koja nije nastala ni 2016., ni 2017., ni 2018., već je nastala puno ranije. Svjesni smo da je puno lakše kritizirati nego raditi. Provodimo mjere koje su u skladu s politikom Vlade. Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika. Pozivam sve dobronamjerne da se uključe prijedlozima i kao i sa svojim radom”, kazala je Murganić.

Predsjednica je u Šibeniku, gdje je izmjestila Ured, kazala:

‘Mladi nam odlaze iz Hrvatske za boljim životom… Kad sam nedavno govorila da trebamo konkretne demografske mjere, neki su rekli da pretjerujem. Samo lani iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi… Što je to ako ne izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere? Nemamo više vremena! Primarna nam je zadaća stvarati uvjete za dostojan život. Treba nam konkretan akcijski plan za demogrtafski oporavak. Pozivam Vladu i Sabor da se u potpunosti posvete ovom pitanju…’, prenosi N1.

Predsjednica RH u Šibeniku ponovila da smo u izvanrednom stanju i da trebamo izvanredne mjere, podsjetila na blokirane….

Najnovije

Još iz rubrike