Gradonačelnik Šibenika o kritikama Vladi za demografiju: To i nije kritika – Zekanović: Burić je lagao

Kritike na račun Vlade koje je iznijela Kolinda Grabar-Kitarović komentirali su gradonačelnik Šibenika i Hrvoje Zekanović.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić (HDZ) komentirao je kritike koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila na račun Vlade rekavši kako on misli da “to i nije kritika”.

“Svako suočavanje s činjenicama ne znači kritiku. Ja kad me netko suoči s negativnom, uvjetno rečeno, pričom onda to smatram poticajem da tome usredotočim pažnju i da eventualno taj problem riješim”, kaže Burić.

U Šibeniku je bio i Hrastov Hrvoje Zekanović.

“Ja bih se usudio reći da je ovaj put i bila blaga kako zna biti”, komentirao je kritike koje je iznijela Predsjednica, a onda se osvrnuo na događanja unutar vijećnice gdje je, tvrdi on, gradonačelnik Šibenika iznio “krive i netočne podatke vezane uz demografsku situaciju u Šibeniku”.

“Grad Šibenik, što je gradonačelnik ovaj put pokušao sakriti, je grad na jadranskoj obali s daleko najgorom demografskom situacijom. I on je ovaj put iznio krive podatke Predsjednici pokušavajući situaciju prikazati boljom nego što je”, rekao je Zekanović i dodao kako je Grad izgubio 25 posto stanovništva od 1991. godine do danas.

“Drugim riječima ne postoji niti jedan drugi grad na jadranskoj obali ove veličine koji je u goroj situaciji. Tako da moram ovdje istaknuti da se situacija Predsjednici pokušala pokazati značajno boljom nešto što zapravo je, odnosno da joj se jednostavno, ja ću reći, lagalo”, rekao je.

“Lagalo se navodeći krive brojke, krive podatke. Grad Šibenik je pao za 25 posto i više, s tim da je i prirodni pad sve veći i veći i imamo sve veće iseljavanje iz županije. I to su stvari koje treba istaknuti i ne smiju se sakivati i stavljati pod tepih. U jednom trenutku se moramo suočiti s najvećim problemom naše županije i grada”, zaključio je Zekanović.

Predsjednica kritizirala, ministrica oštro odgovorila

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Šibeniku se osvrnula na demografske probleme Hrvatske ocjenom kako “nema više vremena za nove apstraktne demografske strategije, već nam treba konkretan akcijski plan sveobuhvatnih mjera za demografski oporavak zemlje, posebice uključujući stvaranje uvjeta za znatnije povećanje plaća, i to odmah”.

Odgovarajući na ove kritike, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić rekla je da Vlada provodi demografske mjere, te da je lakše kritizirati nego preuzeti odgovornost, prenosi dnevnik.hr.

Predsjednica RH u Šibeniku ponovila da smo u izvanrednom stanju i da trebamo izvanredne mjere, podsjetila na blokirane….

Nada Murganić ne vidi čemu Predsjednica RH toliko kritizira Vladu zbog katastrofalne demografije

Facebook Komentari