VIDEO SDP preko Peđe Grbina poslao poruku HDZ-u: Cvitan imao gafova, no ne bih bio protiv nastavka dužnosti

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin osvrnuo se na kašnjenje vladajućih u procesu izbora novog glavnog državnog odvjetnika s obzirom na to da aktualnom za osam dana ističe mandat, a prijedloga tko će ga naslijediti na toj dužnosti nema.

Vlada je trebala prijetri mjeseca predložiti novog državnog odvjetnika jer Dinku Cvitanu 24. travnja ističe mandat, upozorio je Grbin na konferenciji za medije u Saboru.

Međutim, Vlada još uvijek nije u Sabor uputila prijedlog koga bi na tu dužnost trebalo imenovati, naglasio je te pozvao Vladu da radi svoj posao.

Ne ulazimo u kadrovska rješenja, ona su u domeni Vlade, ali pozivamo Vladu da napravi svoj posao i da, što prije, uputi u proceduru prijedlog osobe glavnog državnog odvjetnika kako bi Sabor u međuvremenu mogao provesti postupak – a ono što slijedi je sazvati saborski Odbor za pravosuđe. Ondje se treba razgovarati s kandidatom, a potom provesti raspravu i glasovati, rekao je Grbin.

Grbin je podsjetio i kako se 2014. birao čelni čovjek DORH-a, naime, Vlada je u proceduru prijedlog uputila potkraj veljače, gotovo dva mjeseca prije isteka mandata dotadašnjeg glavnog državnog odvjetnika, a Sabor je donio odluku početkom ožujka.

Što se mene tiče, Cvitan je imao gafova, poput konferencije za medije s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali ne bih imao ništa protiv da nastavi dužnost, poručio je SDP-ovac, prenosi N1.

Facebook Komentari