Šokantan čin poznatog odvjetnika: Nadam se da će moja smrt biti časna i spasiti druge…

Odvjetnik David Buckel slavu je stekao tijekom sudskog suđenja za ubojstvo transrodnog muškarca portretiranog u filmu iz 1990-ih”Boys Don’t Cry”.

David Buckel, odvjetnik koji je zagovarao prava homoseksualaca i zalagao se za čisti okoliš zapalio se u subotu u New Yorku, koristeći fosilno gorivo u prosvjedu protiv uništavanja prirode.
Izgorjelo tijelo pronašli su prolaznici u parku Prospect u Brooklynu. Proglašen je mrtvim u subotu u 6.30 sati po lokalnom vremenu.

”Većina ljudi na planeti sada udiše zrak sačinjen od nezdravih fosilnih goriva i zbog toga mnogi od njih rano umiru. Moja rana smrt izazvana fosilnim gorivom odražava ono što sami sebi radimo”, napisao je u pismu koje je stiglo u New York Times, prenosi Guardian.

Buckel je ostavio oproštajno pismo u trgovačkim kolicima u blizini svog tjijela. U pismu je pisalo da se nada da je njegova smrt časna i da bi mogla spasiti druge. ”Upravo sam se ubio plamenom kao znak protestnog samoubojstva”, prenio je Daily News pismo.

Buckel je bio vodeći odvjetnik u slučaju Brandona Teena, transrodnog muškarca koji je ubijen u Nebraski. Za ulogu u kojoj je opisan njegov život u filmu ”Boys Don’t Cry”, glumica Hilary Swank dobila je Oscara. Buckel je vodio i sudske slučajeve istospolnih brakova u saveznim državama New Jersey i Iowi.

”Bio je veoma pametan i metodičan odvjetnik. Znao je zanat i imao je strategiju kako doći do pobjede”, rekla je njegova kolegica Susan Sommer, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari