SAD će zbog al-Assada uvesti nove sankcije Ruskoj Federaciji i neće povući svoje vojnike iz Sirijske Arapske Republike sve dok američki ciljevi ne budu ostvareni

Ad

Sjedinjene Američke Države uvest će nove sankcije Ruskoj Federaciji kao odgovor na nedavni kemijski napad u Sirijskoj Arapskoj Republici, izjavila je za medije američka Veleposlanica pri UN-u Nimrata Nikki Randhawa Haley.

Nove sankcije bit će “izravno usmjerene protiv svih tvrtki koje su se bavile opremom povezanom s Basharom Hafezom al-Assadom  i korištenjem kemijskog oružja”, kazala je Nimrata Nikki Randhawa Haley za američku TV postaju CBS.

Američka veleposlanica pri UN-u, Nimrata Nikki Randhawa Haley također je izjavila da Sjedinjene Američke Države neće povući svoje vojnike iz Sirijske Arapske Republike sve dok njihovi ciljevi ne budu ostvareni.

Odluku će u ponedjeljak objaviti američki ministar financija Steven Terner Mnuchin.

Američka veleposlanica pri UN-u, Nimrata Nikki Randhawa Haley također je izjavila da Sjedinjene Američke Države neće povući svoje vojnike iz Sirijske Arapske Republike sve dok njihovi ciljevi ne budu ostvareni.

Govoreći za Fox News Sunday, Veleposlanica SAD-a u UN-u je navela tri cilja Sjedinjenih Američkih Država: osigurati da se kemijsko oružje ne koristi ni na koji način koji predstavlja prijetnju za američke interese, poraziti takozvanu Islamsku državu i pozorno pratiti što radi Islamska Republika Iran.

Američki predsjednik Donald JohnTrump, koji je u petak zajedno s Ujedinjenim Kraljevstvom i Francuskom naredio napade projektilima s mora i iz zraka na Sirijsku Arapsku Republiku, šalje miješane signale o toj bliskoistočnoj, sedmogodišnjim građanskim rato poharanoj zemlji. On je rekao da želi povući oko 2000 američkih vojnika iz Sirijske Arapske Republike, koji se tamo bore protiv takozvane Islamske države. Međutim, u subotu je istaknuo da su zapadne saveznice spremne podržati vojni odgovor ako sirijski predsjednik Bashar Hafez al-Assad ne prestane koristiti zabranjeno kemijsko oružje.

Naš je cilj “povratak kući američkih vojnika, ali mi nećemo otići dok ne budemo znali da smo postigli te stvari”, kazala je amerčka Veleposlanica pri UN-u, Nimrata Nikki Randhawa Haley.

Američki predsjednik Donald JohnTrump, koji je u petak zajedno s Ujedinjenim Kraljevstvom i Francuskom naredio napade projektilima s mora i iz zraka na Sirijsku Arapsku Republiku, šalje miješane signale o toj bliskoistočnoj, sedmogodišnjim građanskim rato poharanoj zemlji.

On je rekao da želi povući oko 2000 američkih vojnika iz Sirijske Arapske Republike, koji se tamo bore protiv takozvane Islamske države. Međutim, u subotu je istaknuo da su zapadne saveznice spremne podržati vojni odgovor ako sirijski predsjednik Bashar Hafez al-Assad ne prestane koristiti zabranjeno kemijsko oružje.

Upitan je li Zapad sad u novom hladnom ratu s Ruskom Federacijom, ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Gavin Alexander Williamson je kazao da su odnosi s Ruskom Federacijom na niskim granama, no želi da Kremlj iskoristi svoj utjecaj na Bashara Hafeza al-Assada kako bi se završio rat u Sirijskoj Arapskoj Republici,

Upitana o odnosima između SAD-a i Ruske Federacije, američka Veleposlanica Nimrata Nikki Randhawa Haley je izjavila da su “jako zategnuti”, ali da se Sjedinjene Američke Države i dalje nadaju kako će ti odnosi uskoro biti bolji.

O odnosima s Ruskom Federacijom, slično američkoj Veleposlanici pri UN-u je izjavio također i ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Gavin Alexander Williamson.

Američka vojna patrola u Sirijskoj Arapskoj Republici

Upitan je li Zapad sad u novom hladnom ratu s Ruskom Federacijom, ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Gavin Alexander Williamson je kazao da su odnosi s Ruskom Federacijom na niskim granama, no želi da Kremlj iskoristi svoj utjecaj na Bashara Hafeza al-Assada kako bi se završio rat u Sirijskoj Arapskoj Republici, prenosi britanska novinska agencija Reuters. (Theo Ljubić, Reuters,CBS, Fox News Sunday)

Facebook Komentari