Mamić: Suđenje je politički montirano da bi se naudilo jednoj stranci i jednom predsjedničkom kandidatu

Osječki Županijski sud u ponedjeljak je odbio prijedlog bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića za ispitivanje četvero novih svjedoka pa će se suđenje Mamiću i još trojici okrivljenika za izvlačenje novca iz Dinama sutra nastaviti iznošenjem obrane, a Mamić je ponovno ustvrdio da se radi o politički montiranom procesu.

Nakon što ga je sudsko vijeće upoznalo s dokazima izvedenim u njegovoj odsutnosti od 1. rujna prošle godine, kada je, zbog remećenja reda, udaljen iz sudnice dok ne završi dokazni postupak, Mamić je predložio da se, među ostalima, kao svjedoci ispitaju dugogodišnja revizorica Dinama Sanja Đak te bivši predsjednik osječkoga Županijskog suda Ninoslav Ljubojević, javlja N1.

Mamić je obrazložio da Ljubojevića predlaže kako bi pokazao da se radi o politički montiranom procesu, dodajući kako je taj sudac bio član optužnog vijeća koje je potvrdilo optužnicu u ovome predmetu iako je, kako drži, morao biti izuzet s obzirom na to da su njih dvojica u zgradi suda svojedobno dogovarali podjelu transfera između NK Dinama i njegova sina, igrača Gorana Ljubojevića, koji je tada prelazio u Dinamo.

Sud je odbio prijedlog za ispitivanje tih svjedoka jer su okolnosti o kojima bi trebali dati iskaz već utvrđene, a okolnosti zbog kojih je kao svjedok predložen Ljubojević ne sadržavaju odlučne činjenice za taj kazneni postupak.

Suđenje se nastavlja sutra, kada počinje iznošenje obrane okrivljenika.

U izjavi medijima nakon ročišta Mamić je izrazio nezadovoljstvo time što je Uskok tijekom suđenja imao 82 svjedoka i vještake, a on samo četiri svjedoka čije je ispitivanje odbijeno.

“Iz toga iščitavam da je vijeću u dosadašnjem postupku sve jasno i da im nije bilo potrebno dodatno razjašnjenje”, ocijenio je Mamić.
Smatra da je sudsko vijeće nekorektno postupilo kada mu je zabranilo ulazak u zgradu osječkog suda jer je, po njegovu mišljenju, bez obzira na to što je zbog remećenja reda udaljen iz sudnice, imao pravo ući u zgradu kako bi se tijekom stanki mogao savjetovati s odvjetnicima.
Zamoljen da komentira činjenicu da je suđenje rezultiralo dodatnim istragama, poput onih protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena za lažno svjedočenje, Mamić je najavio kako će o tome pokušati govoriti u svojoj obrani, ali ne zna koliko će mu sudsko vijeće to dopustiti. Smatra kako su u DORH-u uočili da u ovom predmetu loše stoje te su zato odlučili kompromitirati nogometne reprezentativce optužujući ih za krivokletstvo.
“Vidite da im ništa nije sveto i da će napraviti sve da dokažu svoju bolesnu ambiciju da paraliziraju Zdravka Mamića, da okaljaju i unište Dinamo i hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ovaj je predmet politički motiviran iz sasvim drugih interesa, da se mene, moga brata i Damira Vrbanovnića eliminira sa sportske scene i da se jedna stranka, kojoj sam ja iskazivao simpatije, te neki ljudi i predsjednički kandidati putem mene sotoniziraju i uprljalju”, ustvrdio je Mamić.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se od travnja prošle godine sudi zbog optužbi da su NK Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatoga i neplaćenog poreza i prireza, prenosi N1.

Facebook Komentari