Papa Franjo duboko uznemiren zbog izostanka napora da se u Sirijskoj Arapskoj Republici uspostavi mir

Papa Franjo: S užasom sam gledao najnovije događaje u Siriji
Papa Franjo pozvao je danas sve svjetske čelnike da ponovno ulože napore u uspostavljanje mira u Sirijskoj Arapskoj Republici te dodao kako je duboko uznemiren jer se nisu uspjeli dogovoriti u pogledu zajedničkog plana o okončanju krvoprolića u toj bliskoistočnoj zemlji.

“Pozivam ponovno sve svjetske lidere…, kako bi prevladali mir i pravda”, kazao je u tjednom obraćanju vjernicima okupljenim na Trgu svetoga Petra.

Ciljevi zapadnjačkih napada bila su tri mjesta koja se povezuju s programom kemijskoga naoružanja sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada, blizu Damaska i u središnjem dijelu zemlje

“Duboko sam uznemiren zbog trenutačne situacije u svijetu, jer, unatoč svim sredstvima što ih svjetska zajednica ima na raspolaganju, ta ista zajednica ima poteškoća u dogovoru u pogledu zajedničke akcije koja bi rezultirala mirom u Siriji i ostalim regijama u svijetu”, rekao je Papa Franjo, a prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Prošle je nedjelju Papa Franjo osudio nedavni kemijski napad za koji se sumnjiči sirijski režim predsjednika Bashara Hafeza al-Assada. Kazao je da je riječ o neopravdanoj upotrebi “instrumenata uništenja”.

“Duboko sam uznemiren zbog trenutačne situacije u svijetu, jer, unatoč svim sredstvima što ih svjetska zajednica ima na raspolaganju, ta ista zajednica ima poteškoća u dogovoru u pogledu zajedničke akcije koja bi rezultirala mirom u Siriji i ostalim regijama u svijetu”, rekao je Papa Franjo

Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske i Francuska Republika izvršile su zračne udare na kemijska postrojenja u Sirijskoj Arapskoj Republici u subotu rano ujutro nakon što je prošlog tjedna režim predsjednika Bashara Hafeza al-Assada izvršio napad kemijskim oružjem na grad Doumu, u kojemu je ubijeno više od šezdeset civila, među kojima i mnogo nedužne djece, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Prošle je nedjelju Papa Franjo osudio nedavni kemijski napad za koji se sumnjiči sirijski režim predsjednika Bashara Hafeza al-Assada. Kazao je da je riječ o neopravdanoj upotrebi “instrumenata uništenja”.

Ciljevi zapadnjačkih napada bila su tri mjesta koja se povezuju s programom kemijskoga naoružanja sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada, blizu Damaska i u središnjem dijelu zemlje.

Riječ je o najvećoj intervenciji zapadnih zemalja protiv Sirijske Arapske Republike koju podupiru Ruska Federacija i Islamska Republika Iran.  (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari