Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst zahvalio je Vladi RH što je poduprla napade SAD-a i saveznika

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst zahvalio je Vladi RH što je poduprla napade SAD-a i saveznika na sirijski kemijski program.

“Precizni napadi američkih, francuskih i britanskih snaga bili su usmjereni na onesposobljavanje sirijskog kemijskog oružja i spriječavanje njegove upotrebe u budućnosti, a u skladu s politikama Sjedinjenih Američkih Država i naših saveznika o Siriji.

Sirijski režim napadima kemijskim oružjem krši svoje obveze iz Rezolucije Vijeća sigurnosti 2118 i Konvencije o kemijskom oružju. Za to je odgovoran Assad.

Naše vojno djelovanje je odgovor na akcije sirijskog režima te ono nije provokacija protiv Ruske Federacije ili njihovih snaga u Siriji.

Rusija, međutim, ne može tvrditi da je odgovorna članica međunarodne zajednice ako ne osuđuje uporabu kemijskog oružja niti poduzima bilo kakve mjere da spriječi njihovu upotrebu. Pozivamo Rusiju da počne podupirati nevine muškarce, žene i djecu Sirije koji stradavaju od kemijskog oružja.

Zahvaljujemo Hrvatskoj vladi što je podržala akcije SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske protiv upotrebe kemijskog oružja”.

Evo što Hrvatska kaže o napadu SAD-a, Francuske i Ujedinjene Kraljevine na Siriju

Facebook Komentari