Ždrijeb polufinala Lige prvaka i Europske lige: Dvije utakmice – finale prije finala

U polufinalu Lige prvaka igrat će Real Madrid, Roma, Liverpool i Bayern, a u polufinalu Europske lige Arsenal, Atletico, Marseille i RB Salzburg.

Ždrijeb Europske lige održan je u sjedištu UEFA-e Nyonu u 12 sati, a Lige prvaka sat kasnije na istom mjestu. Andrij Ševčenko pomogao je pri izvlačenju kuglica Lige prvaka, a Éric Abidal Europske lige.

Ždrijeb je, naravno, otvoren i bez uvjeta. Klubovi koje se prvo izvuče igrat će prvu utakmicu kod kuće, a drugu u gostima. Prve utakmice polufinala Lige prvaka na rasporedu su 24. i 25. travnja, a uzvrati 1. i 2. svibnja.

Prve utakmice Europske lige igraju se 26. travnja, a uzvrati 3. svibnja. Finale Lige prvaka igra se 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Finale Europske lige na rasporedu je 16. svibnja, igrat će se na Stade de Lyonu.

U Ligi prvaka prema procjenama najvećih svjetskih kladionica najveći je favorit Real Madrida. William Hill plaća okladu „Real prvak Europe“ s koeficijentom 2,62, Bayern je drugi favorit s nešto većim koeficijentom 2,75, slijedi Liverpool s 4,00 i Roma 11,00.

U Europskoj ligi prvi favorit ostaje Atletico Madrid s koeficijentom 2,00, slijedi Arsenal 3,25, Marseille 6,50 i RB Salzburg 7,00.

Zanimljiv je podatak da prvi put otkada se najelitnije klupsko natjecanje igra u formatu Lige prvaka, a to je od sezone 1992./1993., u polufinale su se plasirale klubovi iz svake od četiri glavne europske lige. Zadnji put, uključujući Kup prvaka, to se dogodilo 1981. Tada su također u polufinalu bili Real, Liverpool i Bayern, te milanski Inter, koji je sada zamijenila Roma.

U polufinalu su se sastali Liverpool i Bayern te Real i Inter. U pariško finale prošli su Liverpool i Real, a na kraju je na Parku prinčeva slavio Liverpool golom Alana Kennedyja u 82. minuti, piše gol.hr.

Ždrijeb Europske lige donio spektakl

Ždrijeb Europske lige u Nyonu donio je spektakularni obračun Arsenala i Atletica već u polufinalu. Marseille i Salzburg su priželjekivali jedni druge i sigurno će biti zadovoljni ždrijebom.

Ždrijeb je bio otvoren i bez uvjeta. Prve utakmice polufinala Europske lige igraju se 26. travnja, a uzvrati 3. svibnja. Domaćini u prvim utakmicama su Marseille i Arsenal.

Finale je na rasporedu 16. svibnja u Lyonu, a službeni domaćin u toj utakmici bit će pobjednik dvoboja Marseille – Salzburg. Ukoliko francuski klub izbori finale vjerujemo kako će se pola Marseillea sliti u Lyon.

Parovi polufinala Europske lige:

Marseille – Salzburg
Arsenal – Atletico

Finale prije finala u Ligi prvaka

U polufinalu Lige prvaka igrat će Real Madrid i Bayern te Liverpool i Roma.

Prve utakmice polufinala Lige prvaka na rasporedu su 24. i 25. travnja, a uzvrati 1. i 2. svibnja. Finale Lige prvaka igra se u subotu 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Real Madrid je s Bayernom odigrao 24 međusobna susreta, te je svaka momčad upisala po 11 pobjeda, dok su dvije utakmice završile neodlučenim rezultatom.

Parovi polufinala Lige prvaka:

Bayern – Real Madrid
Liverpool – Roma

Facebook Komentari