Grmoja: Ovo nije poraz oporbe, Hrelja je spasio Plenkovića

Mostovac Nikola Grmoja nakon glasovanju u Saboru o ratifikaciji Istanbulske konvencije i opozivu Martine Dalić kazao je da nije ništa neuobičajeno što je on glasovao protiv ratifikacije dok tvrdi da propast opoziva Dalić nije poraz oporbe.

“Dobar dio HDZ-ovaca je otkazao poslušnost Plenkoviću kod glasovanja o ratifikaciji Istanbuske konvencije, a vidjet ćemo kako će se to razvijati”, rekao je Grmoja i kazao da se sada treba okrenuti stvarnim problemima Hrvatske.

Komentirao je i činjenicu da nije prošao oporbeni prijedlog za opoziv ministrice Martine Dalić za koji je glasovao 71 zastupnik, a 76 ih je bilo protiv.

“Bilo je izvjesno da nećemo uspjeti. Samo 76 ruku je podržalo Dalić. Željeli smo testirati tko je prava opozicija, a Hrelja je spasio Plenkovića. Nadali smo se da će opozicija pokazati da ima dobar dio zastupnika koji ne podržavaju sukob interesa koji predstavlja Dalić. No, HDZ-ovci koji se protive Istanbuslkoj konvenciji nisu skupili hrabrost da i time pokažu svoje neslaganje s Plenkovićem”, rekao je Grmoja.

“Ovo se ne može nazvati porazom oporbe, nego je to način da propitamo rad Vlade i mistara i da Plenkovića stavimo na muke kod skupljanja većine”, kazao je Grmoja.

VIDEO, FOTO Evo kako je Sabor glasovao o IK i povjerenju Martini Dalić

Facebook Komentari