Vježba ratnog zrakoplovstva Države Izrael (IAF) uznemirila stanovnike Tel Aviva

Telefonske linije policije Države Izrael, ne samo temeljne policije, nego pogranične policije MAGAV, kao i elitnih protuterorističkih postrojbi YAMAM i YASSAM usijale su se od poziva zabrinutih građana danas, obzirom da su brojni izraelski borbeni zrakoplovi, u trenucima velikih napetosti na granici sa susjednom Sirijskom Arapskom Republikom, letjeli duž obale, nedleko glavnoga grada Tel Aviva.

Bila je riječ samo o vježbi IAF-a, Izraelskog ratnog zrakoplovstva ( זרוע האוויר והחלל , Zroa HaAvir VeHahalal)  za zrakoplovnu paradu koja se održava svake godine povodom izraelskog Dana neovisnosti, a koji se ove godine slavi 19. travnja. Prije početka vježbi nije bilo objavljeno nikakvo upozorenje za građane, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Bila je riječ samo o vježbi Izraelskog ratnog zrakoplovstva za zrakoplovnu paradu koja se održava svake godine povodom izraelskog Dana neovisnosti, a koji se ove godine slavi 19. travnja.

“Zabrinuti građani uputili su brojne pozive zbog buke eskadrile zrakoplova u području Tel Aviva. Željeli bismo jasno reći da je riječ o vježbama za zrakoplovnu paradu za Dan neovisnosti. Nema nikakvog izvanrednog stanja”, objavila je policija Države Izrael.

Tzahal, izraelske oružane snage su nakon toga objavile ispriku zbog uzbunjivanja građana, te raspored zrakoplovnih vježbi koje će se održavati i sljedećih dana.  (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari