U hrvatskom Saboru obilježena 9. godišnjica članstva Republike Hrvatske u NATO Savezu

Deveta godišnjica članstva Republike Hrvatske u Sjevernoatlantskom Savezu NATO obilježena je danas u Hrvatskom saboru gdje su se politički i vojni dužnosnici složili da je Hrvatska ostvarenjem svog prvog strateškog cilja, koji je zalog sigurnosti, na taj način osnažila sveukupan položaj na međunarodnoj sceni.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića održana je svečanost obilježavanja 9. godišnjice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu, najveoj i najjačoj političkoj, gospodarskoj i vojnoj organizaciji u svijetu.

“Hrvatska kao članica NATO-a svjesna je svoje odgovornosti za stabilnost međunarodnog poretka te već niz godina sudjeluje u mirovnim misijama i operacijama. Zbog svojeg iskustva, profesionalnosti i odgovornosti u izvršavanju svojih zadaća u NATO misijama Hrvatska vojska i njezini pripadnici stekli su veliki ugled i niz priznanja”, rekao je Miroslav Tuđman


Svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, načelnik Glavnog Stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov te glavni znanstvenik NATO-a i čelnik Organizacije za znanost i tehnologiju NATO-a Thomas H. Killion.

“Hrvatska kao članica NATO-a svjesna je svoje odgovornosti za stabilnost međunarodnog poretka te već niz godina sudjeluje u mirovnim misijama i operacijama. Zbog svojeg iskustva, profesionalnosti i odgovornosti u izvršavanju svojih zadaća u NATO misijama Hrvatska vojska i njezini pripadnici stekli su veliki ugled i niz priznanja”, rekao je Miroslav Tuđman, voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Facebook Komentari