Proizvodi za svakodnevnu njegu koje dermatolozi izbjegavaju

Sapuni, kreme, tonici i gelovi su samo neki od proizvoda koje svakodnevno koristimo. No, što o njima misle dermatolozi?

Dermatologinja Rachel Nazarian iz New Yorka tvrdi da nikada ne bi koristila losion sa zaštitnim faktorom u spreju jer smatra da ne pruža zaštitu označenu na pakiranju jer se ne nanosi u dovoljno debelom sloju.

Na tržištu je cijelo čudo različitih proizvoda za njegu i zaštitu kože, a mnogima od njih se koristimo i ne znajući da nam zapravo štete. Barem tako tvrde dermatolozi.

Proizvodi s parabenima štetni su za zdravlje kože, a čest su sastojak mnogih proizvoda za njegu kože, među ostalim i u anti-age kremama. Provjerite sastojke proizvoda prije kupnje i upotrebe.

Tonik za kožu uobičajen je proizvod kojim se mnoge žene koriste u svojim ritualima. Čišćenje kože, toniziranje, a zatim krema. No, mnogi tonici sadrža alkohol koji isušuje kožu i trebali bi ih izbjegavati.

Ulja za brončanu boju kože svakako treba izbjegavati jer se mnogi u želji za bojom satima prže na suncu, a ulje samo po sebi ne nudi visok postotak zaštite i zatvara pore.

Hotelski sapuni mnogima su omiljeni suvenir koje nose doma s putovanja, no oni često jako isušuju kožu i ne bih trebali koristiti za pranje lica, piše Večernji.

Facebook Komentari