VIDEO Rasprava o opozivu Dalić nastavljena nakon stanke u Saboru

Sabor raspravlja o oporbenoj inicijativi da se smjeni potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martina Dalić koju oporba proziva zbog ‘savjetničke afere’ oko posebnog Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, koji je zbog toga dao ostavku.

Oporba tvrdi da je Dalić izgubila kredibilitet i mogućnost da obnaša dužnost potpredsjednice Vlade i ministrice. Prijedlog za opoziv potpredsjednice Vlade potpisalo je 37 zastupnika iz šest oporbenih klubova i redova nezavisnih zastupnika.

“Odlazak Ramljaka ne može abolirati Dalić. On je otišao, njegova tvrtka je zaradila milijune i ne vidim kakvu je on štetu pretrpio. Netko treba snositi političku odgovornost, a upravo je Dalić izabrala Ramljaka”, istaknuo je u ime podnositelja politički tajnik Mosta Nikola Grmoja prilikom predaje zahtjeva predsjedniku Hrvatskog sabora.

Vlada je sve oporbene navode iz prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić odbacila kao neutemeljene i neosnovane.

Nakon stanke nastavljena je rasprava u Saboru o povjerenju potpredsjednici Dalić.

VIDEO Plenković branio Martinu Dalić, Maras nasmijao sve pokazivanjem Plenkovićevih slika

VIDEO Grmoja izložio zašto je oporba za opoziv Martine Dalić

Facebook Komentari