Predsjednik američkog Zastupničkog doma, Paul Davis Ryan: “Nije potrebno da Kongres predsjedniku Donaldu Trumpu da novo dopuštenje kako bi koristio vojnu silu.“

Predsjednik američkog Zastupničkog doma Paul Davis Ryan Jr.

Predsjednik američkog Zastupničkog doma Paul Davis Ryan Jr. danas je rekao kako Sjedinjene Američke Države imaju obavezu predvoditi međunarodni odgovor na nedavni kemijski napad na civile u Sirijskoj Arapskoj Republici, te kako predsjednik Donald John Trump ima ovlasti koristiti vojnu silu.

“Predsjednik Sirijske Arapske Republike, Bashar Hafez al-Assad „i njegovi pomoćnici Teheran i Moskva počinili su još jedan masovni zločin… smatram da SAD ima obvezu predvoditi međunarodni odgovor kako bi ljudi odgovarali za taj čin“, poručio je Paul Davis Ryan Jr.

Paul Davis Ryan Jr., koji ima kompliciran odnos s američkim predsjednikom Donaldom Johnom Trumpom, u srijedu je najavio da se neće ponovno kandidirati na izborima u studenome ove godine i da će se povući sa svog položaja početkom 2019. godine

Dodao je kako nije potrebno da Kongres Donaldu Johnu Trumpu da novo dopuštenje kako bi koristio vojnu silu, jer mu postojeće ovlasti „daju mogućnosti koje treba da bi djelovao ili ne“.

Paul Davis Ryan Jr., koji ima kompliciran odnos s američkim predsjednikom Donaldom Johnom Trumpom, u srijedu je najavio da se neće ponovno kandidirati na izborima u studenome ove godine i da će se povući sa svog položaja početkom 2019. godine, čime je zadao udarac Republikancima nekoliko mjeseci prije ključnih izbora na kojima će Demokrati pokušati vratiti većinu u tom američkom Zastupničkom domu.

Podsjetimo, američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75) sa šezdeset krstarećih raketa „Tomahawk“ napustio luku u Cipru i krenuo prema međunarodnim vodama nadomak obala Sirijske Arapske Republike. Njemu se pridružuje i američki raketni razarač USS Porter DDG 78 koji se već nalazi u vodama nadomak sirijske obale.

Ruski ratni brodovi napustili su danas pomorsku bazu Tartus u Sirijskoj Arapskoj Republici, javlja britanski Reuters, pozivajući se na rusku agenciju Interfax. General-pukovnik Vladimir Anatoljevič Šamanov, predsjednik odbora za obranu u Donjem domu ruskog parlamenta, rekao je da se brodovi povlače iz te sredozemne luke zbog vlastite sigurnosti.

Američka ratna mornarica također je objavila da je borbena skupina, predvođena nosačem zrakoplova USS Harryjem S. Trumanom (CVN-75) klase Nimitz, krenula u srijedu prema Bližnjem Istoku.

Ruski ratni brodovi napustili su danas pomorsku bazu Tartus u Sirijskoj Arapskoj Republici, javlja britanski Reuters, pozivajući se na rusku agenciju Interfax.

Američka ratna mornarica je objavila da je borbena skupina, predvođena nosačem zrakoplova USS Harryjem S. Trumanom (CVN-75) klase Nimitz, krenula u srijedu prema Bližnjem Istoku.

General-pukovnik Vladimir Anatoljevič Šamanov, predsjednik odbora za obranu u Donjem domu ruskog parlamenta, rekao je da se brodovi povlače iz te sredozemne luke zbog vlastite sigurnosti.

Predsjednik Sjedinjenih Aeričkih Država, Donald John Trump je u ponedjeljak upozorio na brz i silovit odgovor kada bude ustanovljena odgovornost za napad i nazvao sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada životinjom te obećao da će on i Ruska Federacija i Islamska Republika Iran, koje je nazvao odgovornima za podršku sirijskom režimu, “platiti veliku cijenu” te je u srijedu upozorio Rusku Federaciju na moguću i vrlo izglednu vojnu akciju u Sirijskoj Arapskoj Republici i kritizirao Moskvu zbog podrške sirijskom predsjedniku Basharu Hafezu al-Asadu, prenosi britanska novinska agencija Reuters. (Theo Ljubić, Reuters, Inerfax)

Facebook Komentari