Direktor američke CIA-e, Michael Richard Mike Pompeo želi “popraviti” sporazum s Islamskom Republikom Iran

Michael Richard Mike Pompeo, bivši časnik kopnene vojske Armije SAD-a koji je bio također ravnatelj CIA-e i američki kongresnik, Michael Richard Mike Pompeo je također rekao da selidba Veleposlanstva SAD-a u Jeruzalem, koja se treba dogoditi 14. svibnja, jest priznavanje realnosti "Jeruzalema kao glavnoga grada Izraela i sjedišta njegove vlade"

Direktor američke obavještajne agencije CIA, Michael Richard Mike Pompeo, kojega je američki predsjednik Donald John Trump nominirao za položaj državnog tajnika, rekao je danas da želi “popraviti” nuklearni sporazum s Islamskom Republikom Iran, samo nekoliko tjedana uoči ključnog roka koji je predsjednik Trump postavio za opstanak sporazuma.

Američke sankcije koje su ukinute u sklopu sporazuma postignutog 2015. godine automatski će se obnoviti, osim ako ih Donald John Trump ponovno ne ukine 12. svibnja ove godine. Taj je datum američki predsjednik Donald John Trump odredio kako bi izvršio pritisak na svoje europske saveznike da se “isprave strašni propusti” nuklearnog sporazuma.

Ako Donald John Trump ne donese odluku o daljnjem ukidanju sankcija, tim bi činom Sjedinjene Američke Države u osnovi izašle iz nuklearnog sporazuma.

Direktor CIA-e, Michael Richard Mike Pompeo i Predsjednik SAD-a, Donald John Trump

Direktor američke obavještajne agencije CIA, Michael Richard Mike Pompeo je na saslušanju u Senatu rekao da bi se nastavio zauzimati za oštriji sporazum s Islamskom Republikom Iran čak i ako Donald John Trump odluči na neće ukinuti sankcije.

“Postoji interes Irana da ostane u tom sporazumu. U njihovom je gospodarskom interesu da to naprave”, rekao je Michael Richard Mike Pompeo, a prenosi britanska novinska agencija Reuters. Michael Richard Mike Pompeo je bio oštar protivnik sporazuma postignutog u vrijeme administracije američkog predsjednika Baracka Obame.

Sporazum između Islamske Republike Iran s jedne, te Ujedinjenog Kraljevsva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sjedinjenih Američkih Državaa, Savezne Republike Njemačke, Francuske Republike, Ruske Federacije i Narodne Republike Kine s druge, predviđa ukidanje većeg dijela sankcija Islamskoj Republici Iran u zamjenu za ograničenja nuklearnog programa.  (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari