Situacija se zaoštrava: Američki raketni razarač USS Donald Cook krenuo prema Siriji. Eurocontrol upozorava aviokompanije da budu na oprezu zbog mogućih raketnih udara

Američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75)

Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe – Eurocontrol danas je upozorila svjetske aviokompanije da budu na oprezu u istočnom Sredozemlju zbog mogućih raketnih udara po Sirijskoj Arapskoj Republici u slijedeća sedamdeset i dva sata.

Eurocontrol je rekao kako bi u tom periodu mogli biti upotrijebljeni projektili zrak-zemlja kao i/ili krstareći projektili s kopna, zraka i mora te da postoji mogućnost povremenih ometanja opreme za radio navigaciju, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

“Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja letnih informacija”, rekla je Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe – Eurocontrol na svojoj internetskoj stranici glede navedenih područja zračnog prostora ne navodeći izvor moguće opasnosti.

Sjedinjene Američke Države i Ruka Federacija sporile su se u utorak u Ujedinjenim narodima oko uporabe kemijskog oružja u Sirijskoj Arapskoj Republici, a Washington i njegovi saveznici razmatrali su da li izvršiti udar na snage sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada zbog, kako se sumnja, napada otrovnim plinom prošlog vikenda u sirijskom gradu Douma.

“Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja letnih informacija”, rekla je Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe – Eurocontrol na svojoj internetskoj stranici glede navedenih područja zračnog prostora ne navodeći izvor moguće opasnosti.

Sjedinjene Američke Države i Ruka Federacija sporile su se u utorak u Ujedinjenim narodima oko uporabe kemijskog oružja u Sirijskoj Arapskoj Republici, a Washington i njegovi saveznici razmatrali su da li izvršiti udar na snage sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada zbog, kako se sumnja, napada otrovnim plinom prošlog vikenda u sirijskom gradu Douma, u kojm je poginulo između 70 i 100 ljudi, među kojima je velik broj male djece

Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe – Eurocontrol u svom upozorenju je naveo dokument Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost, europskog regulatora sigurnosti civilnog zrakoplovstva.

Preksinoć je američki portal TheWashington Examiner, također se pozivjući na izvor iz Pentagona, objavio kako je američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75) sa šezdeset krstarećih raketa „Tomahawk“ napustio luku u Cipru i krenuo prema međunarodnim vodama nadomak obala Sirijske Arapske Republike. (Theo Ljubić, Reuters, The Washington Examiner)

 

Nimrata “Nikki” Haley: Povijest će zabilježiti da je na današnji dan Ruska Federacija odabrala zaštititi čudovište, a ne živote sirijskog naroda

Facebook Komentari