Sirijska Arapska Republika optužila SAD da se koristi “lažima”. Američki predsjednik Donald John Trump upozorio Ruse neka budu spremni, jer slijedi vojna akcija

Ad

Sirijska Arapska Republika optužila je Washington da se služi “lažima” kao izgovorom za napad na njezin teritorij pošto je danas ranije  američki predsjednik Donald John Trump najavio da će Siriju napasti “lijepim, novim, pametnim projektilima”.

“Ne iznenađuje nas takva nepromišljena eskalacija režima kakav je onaj Sjedinjenih Američkih Država koji je sponzorirao terorizam u Siriji i to i dalje čini”, objavila je državna agencija SANA citirajući neimenovani izvor ministarstva vanjskih poslova.

Američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75) sa šezdeset krstarećih raketa „Tomahawk“ napustio je luku u Cipru i krenuo prema međunarodnim vodama nadomak obala Sirijske Arapske Republike. Njemu se pridružuje i američki raketni razarač USS Porter DDG 78 koji se ve nalazi u vodama nadomak sirijske obale.

Američki predsjednik Donald John Trump danas je upozorio Rusku Federaciju neka bude spremna jer slijedi vojna akcija u Sirijskoj Arapskoj Republici na koju će poslati “lijepe, nove, pametne” projektile zbog sumnji da je sirijski režim izveo napad kemijskim oružjem, prenosi britanska novinska agencija Reuters..

Na najavu američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa reagiralo je Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije poručivši da američki “pametni projektili” trebaju ciljati teroriste, a ne sirijsku vladu i ocijenivši da bi mogući američki napad mogao biti pokušaj uništavanja dokaza navodnog kemijskog napada u sirijskom gradu Doumi.

Ruski veleposlanik u Libanonu, Aleksander Zasypkin rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Sirijsku Arapsku Republiku biti srušen, a lansirno mjesto meta, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata

Donald John Trump je reagirao na Twitteru nakon što je u utorak ruski veleposlanik u Libanonu Aleksander Zasypkin rekao da će svaki američki projektil ispaljen na Sirijsku Arapsku Republiku biti srušen, a lansirno mjesto meta te da bi taj korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata.

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici Država Izrael, Kraljevina Saudijska Arabija te NATO Savez razmatraju hoće li napasti Sirijsku Arapsku Republiku zbog kemijskog napada u pobunjeničkojm gradu Douma pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio između šezdeset i stotinu ljudi, među kojima je mnogo male djece

Ruski veleposlanik Aleksander Zasypkin je jučer navečer rekao da su se njegove riječi odnosile na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina i ruskoga zapovjednika oružanih snaga. Zapovjedništvo vojske Ruske Federacije reklo je 13. ožujka ove godine da će odgovoriti na svaki američki napad na Sirijsku Arapsku Republiku, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Ruska Federacija je najjači saveznik sirijkog predsjednika Bashara Hafeza al-Assada.

Američki predsjednik Donald John Trump danas je upozorio Rusku Federaciju neka bude spremna jer slijedi vojna akciju u Sirijskoj Arapskoj Republici na koju će poslati “lijepe, nove, pametne” projektile zbog sumnji da je sirijski režim izveo napad kemijskim oružjem.

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici Država Izrael, Kraljevina Saudijska Arabija te NATO Savez razmatraju hoće li napasti Sirijsku Arapsku Republiku zbog kemijskog napada u pobunjeničkojm gradu Douma pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio između šezdeset i stotinu ljudi, među kojima je mnogo male djece.

Američki portal TheWashington Examiner, također se pozivjući na izvor iz Pentagona, objavio kako je američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75) sa šezdeset krstarećih raketa „Tomahawk“ napustio luku u Cipru i krenuo prema međunarodnim vodama nadomak obala Sirijske Arapske Republike. Njemu se pridružuje i američki raketni razarač USS Porter DDG 78 koji se već nalazi u vodama nadomak sirijske obale. (Theo Ljubić, Reuters, SANA, The Washington Examiner)

Facebook Komentari