Pupovac nakon gubitka jedne ruke vladajućih: U Hrvatskom saboru ima zastupnika koji nisu sastavni dio vladajuće koalicije, a kojima je stalo do očuvanja političke stabilnosti

Ad

Nakon što je HRAST-ov Hrvoje Zekanović kazao da napušta koaliciju, te nakon što je, dakle, vladajućima ostalo 77, a ne više 78 ruku, novi odnos snaga komentirao je SNS-ov Milorad Pupovac.

‘Ako je vladajuća većina mogla funkcionirati sa 78, moći će i sa 77. I prije smo imali većinu koja nije bila komotna. Nadalje, u Hrvatskom saboru ima zastupnika koji nisu sastavni dio vladajuće koalicije, a kojima je stalo do očuvanja političke stabilnosti i kojima je stalo da se sačuvaju važeće ustavne vrijednosti’, kazao je Milorad Pupovac.

’77 ruku sigurno imamo’, kazao je.

Bi li mu bilo u redu da u koaliciju ‘uskoče’ Neovisni za Hrvatsku, upitan je.

‘U ovom trenutku je oštra podjela na političkom spektru – na one koji žele obnoviti neku vrstu tradicionalnih vrijednosti i oni koji žele očuvati moderne vrijednosti. Nisam siguran da su Neovisni za Hrvatsku za moderne vrijednosti’, rekao je, prenosi N1.

Podsjetimo, HRAST neće podržati ni ratifikaciju Istanbulske konvencije ni potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić, poručio je HRAST-ov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović na konferenciji za medije u Saboru te ponovio da HRAST odlazi iz koalicije i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi.

Ilčić: HRAST se okreće objedinjavanju svih snaga koje žele suverenu Hrvatsku

HRAST napušta koaliciju, odlaze i Ilčić i Šlezak

Hrelja neće rušiti Martinu Dalić iako je kao u oporbi, evo njegovog objašnjenja

Plenković o Zekanovićevu činu: Nitko ga neće slijediti, a u Hrastu zaboravljaju da bez HDZ-a ne bi ni bili u Saboru

Facebook Komentari