Još jedan HDZ-ovac ne želi Istanbulsku konvenciju i neće dignuti ruku za, evo objašnjenja

Zbog Istanbulske konvenciju vladajuću su većinu napustili Hrvoje Zekanović i Hrast, a još uvijek se ne zna tko će sve od zastupnika HDZ-a, osim Davora Ive Stiera glasati protiv ratifikacije Konvencije.

Da neće glasati za ratifikaciju Istanbulske konvencije u srijedu je potvrdio i HDZ-ov zastupnik Ante Babić.

“Neću glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije, principi i crkveni nauk po kojima živim cijeli život mi to ne dopuštaju”, rekao je Babić, prenosi N1.

Nakon što je HRAST-ov Hrvoje Zekanović kazao da napušta koaliciju, te nakon što je, dakle, vladajućima ostalo 77, a ne više 78 ruku, novi odnos snaga komentirao je SNS-ov Milorad Pupovac.

“Ako je vladajuća većina mogla funkcionirati sa 78, moći će i sa 77. I prije smo imali većinu koja nije bila komotna. Nadalje, u Hrvatskom saboru ima zastupnika koji nisu sastavni dio vladajuće koalicije, a kojima je stalo do očuvanja političke stabilnosti i kojima je stalo da se sačuvaju važeće ustavne vrijednosti”, kazao je Pupovac.

’77 ruku sigurno imamo’, kazao je.

Zastupnici HDZ-a na Klubu se izjasnili tko je protiv Istanbulske konvencije, evo tko je bio hrabar; Zekanović izlazi iz koalicije

Plenković o Zekanovićevu činu: Nitko ga neće slijediti, a u Hrastu zaboravljaju da bez HDZ-a ne bi ni bili u Saboru

HRAST napušta koaliciju, odlaze i Ilčić i Šlezak

Pupovac nakon gubitka jedne ruke vladajućih: U Hrvatskom saboru ima zastupnika koji nisu sastavni dio vladajuće koalicije, a kojima je stalo do očuvanja političke stabilnosti

Facebook Komentari