Donald John Trump: Rusija se kune da će srušiti svaki projektil ispaljen na Siriju. Budi spremna Rusijo, jer oni dolaze, lijepi, novi, pametni – Glasnogovornica ruskog MVP Maria Zakharova: Pametni projektili trebaju napadati teroriste, a ne zakonitu sirijsku vladu

Predsjednik SAD-a, Donald John Trump danas je upozorio Rusku Federaciju neka bude spremna jer slijedi vojna akciju u Sirijskoj Arapskoj Republici na koju će poslati “lijepe, nove, pametne” projektile  zbog sumnji da je izveden napad kemijskim oružjem i pritom se obrušio na Moskvu koja čvrsto stoji uz sirijskog predsjednika BasharaHafeza al-Assada.

“Rusija se kune da će srušiti svaki projektil ispaljen na Siriju. Budi spremna Rusijo, jer oni dolaze, lijepi, novi, pametni. Vi ne biste trebali biti saveznici Životinji koja plinom ubija vlastiti narod i to voli činiti”, napisao je američki predsjednik Donald John Trump.

Ruski veleposlanik u Libanonu, Aleksander Zasypkin rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Sirijsku Arapsku Republiku biti srušen, a lansirno mjesto meta, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata

Donald John Trump je reagirao na Twitteru nakon što je jučer ruski veleposlanik u Libanonu rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Sirijsku Arapsku Republiku biti srušen, a lansirno mjesto meta, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata.

Ruski veleposlanik Aleksander Zasypkin je u komentarima objavljenima jučer navečer rekao da su se njegove riječi odnosile na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina i ruskoga zapovjednika oružanih snaga.

Ruska vojska rekla je 13. ožujka da će odgovoriti na svaki američki napad na Sirijsku Arapsku Republiku, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Ruska Federacija je najjači saveznik sirijskog predsjednika Bashara Hafeza al Assada.

“Rusija se kune da će srušiti svaki projektil ispaljen na Siriju. Budi spremna Rusijo, jer oni dolaze, lijepi, novi, pametni. Vi ne biste trebali biti saveznici Životinji koja plinom ubija vlastiti narod i to voli činiti”, napisao je američki predsjednik Donald John Trump.

SAD i njegovi saveznici razmatraju hoće li napasti Sirijsku Arapsku Republiku zbog kemijskog napada u pobunjeničkom sirijskom gradu Douma pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio između 60 i 100 ljudi, među kojima je veliki broj male djece.

“Napadne li SAD, tad će … projektili biti srušeni, kao i mjesto odakle su ispaljeni”, rekao je Aleksander Zasypkin za Hezbollahovu televiziju Al-Manar iz Libanona, govoreći na arapskome. Također je rekao da sukob treba biti isključen i “stoga smo spremni održati pregovore”.

“Pametni projektili trebaju napadati teroriste, a ne zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na svojem teritoriju”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Vladimirovna Zakharova

Sjedinjene Američke Države i Ruska Federacija uzajamno su blokirali pokušaje da se pokrene međunarodna istraga o kemijskom napadu u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Američki predsjednik Donald John Trump otkazao je planirani put u Latinsku Ameriku ovaj tjedan kako bi se umjesto toga fokusirao na incident u Sirijskoj Arapskoj Republici, službeno je izjavila Bijela kuća.

Donald John Trump je u ponedjeljak upozorio da će nakon što se ustanoviti odgovornost za napad u Doumi slijediti brz i silovit odgovor.

Američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75) sa šezdeset krstarećih raketa „Tomahawk“ napustio luku u Cipru i krenuo prema međunarodnim vodama nadomak obala Sirijske Arapske Republike.

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije danas je poručilo da američki “pametni projektili” trebaju ciljati teroriste, a ne sirijsku vladu ocijenivši da bi bi mogući američki napad mogao biti pokušaj uništavanja dokaza navodnog kemijskog napada u sirijskom gradu Doumi. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Vladimirovna Zakharova komentirala je na Facebooku upozorenje američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa da će napasti Sirijsku Arapsku Republiku.

“Pametni projektili trebaju napadati teroriste, a ne zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na svojem teritoriju”, rekla je Maria Vladimirovna Zakharova, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Američki portal TheWashington Examiner, također se pozivjući na izvor iz Pentagona, objavio kako je američki raketni razarač USS Donald Cook (DDG-75) sa šezdeset krstarećih raketa „Tomahawk“ napustio luku u Cipru i krenuo prema međunarodnim vodama nadomak obala Sirijske Arapske Republike. (Theo Ljubić, Reuters,  Al-Manar TV, The Washington Examiner)

 

 

Situacija se zaoštrava: Američki raketni razarač USS Donald Cook krenuo prema Siriji. Eurocontrol upozorava aviokompanije da budu na oprezu zbog mogućih raketnih udara

Facebook Komentari