Prijatelji s povlasticama – na što ste spremni pristati?

Friends with Benefits – vjerojatno ste ovaj izraz čuli u serijama i filmovima, ali znate li što znači?

Ako razmišljate je li ovo idealno rješenje za vas, prvo saznajte što se od vas u takvoj “vezi” očekuje.

Ovo je odnos u kojem prijatelji dijele fizičku intimnost s drugom osobom ali ništa više od toga. Oni uživaju provoditi vrijeme zajedno, ali veza nije romantična i ne podrazumijeva obaveze ili očekivanja.

Iz ovakvih se veza često rađaju najljepše ljubavne priče ili se dogodi da jedan partner poželi nešto više i na kraju ostane povrijeđen. Prije nego se odlučite za takvu vezu, evo što morate znati.

Ako se želite upustiti u ovakav odnos morate biti potpuno svjesni što to znači za vas oboje. Ta osoba nije dečko ili cura što znači da te ona neće moći zadovoljiti u smislu emocionalne podrške i brige. Dakle, zaboravite na rame za plakanje, ruže, proslave rođendana, vjenčanja i zajednička putovanja… Ako ulazite u ovakvu vezu, pametno je odmah na početku iskreno i otvoreno razgovarati o prirodi vašeg odnosa kako bi izbjegli bilo kakve komplikacije.

Najvažnije je da u takvu vezu uđete onda kad smatrate da je baš to ono što vam treba, ne ako vam druga strana predloži ili se nadate da će se pretvoriti u nešto više jer u tom slučaju sigurno koračate prema tome da vam srce bude slomljeno.

Ova veza ne znači monogamiju, dapače, potpuno je dozvoljeno da vaš prijatelj viđa druge žene i obrnuto. Kako biste zaštitili svoje psihičko zdravlje, važno je zaštiti emocije razumijevanjem situacije u kojoj se nalazite – i na koju ste pristali.

Kako bi ovakav odnos opstao, mora zadovoljiti sve potrebe vas i partnera. I dok je intimnost i zajedničko vrijeme za vas zadovoljstvo, ovakve veze mogu uspjeti samo ako i jedan i drugi savršeno razumijete pravila.

Na primjer, ako vas takav odnos zadovoljava neko vrijeme a naknadno postane težak, onda to nije za vas.

Ako vas ova, usputna veza, sprečava da se upustite u drugi odnos u kojem biste možda mogli i poželjeli pružiti ljubav, prijateljstvo s povlasticama je sve samo ne dobar odabir za vas, piše Večernji.

Facebook Komentari